Memorijalni šehidski turnir “Sulejmanović Sulejman” Orahovica 2018

0 1.876

Ovog će vikenda u Orahovici biti održan Memorijalni šehidski turnir “Sulejman Sulejmanović” Orahovica 2018, a organizatori turnira najavljuju izuzetno zanimljiv i sadržajan takmičarski dio programa, koji je podijeljen u dva dana.

Šehidski turnir organizuje se u čast Sulejmanu Sulejmanoviću, koji je početkom ratnog perioda bio pripadnik Sedmog bataljona Teritorijalne odbrane općine Lukavac, a svoj život je dao u odbrani Orahovice i Griča 28.maja 1992.godine. Sulejman se do početka agresije na našu zemlju aktivno bavio nogometom nastupajući za FK Jedinstvo iz rodne Orahovice.

Prvog dana Memorijala održat će se takmičenje u pionirskoj konkurenciji, a među pozvanim učesnicima nalaze se FK Radnički Lukavac, SK Betaclub-Tango Lukavac, NK Prokosović i NK Stjepan Polje. Takmičarski program za pionire počinje od 10:00 sati

Drugog dana obilježavanje biti će odigran i revijalni susret između selekcije veterana NK Orahovica 77 i seniorskog sastava istomenog kluba koji se trenutno takmiči u Drugoj ligi TK grupa Zapad.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar