Hrvati: Škola nije renovirana, realizacija projekta u toku februara

8 2.040

Na email redakcija@sodalive.ba dobili smo saopštenje koje objavljujemo u nastavku bez korekcija:

Poštovani građani,

Obzirom da su se pojavile različite informacije o projektu sanacije Područne škole Hrvati, Vijeće roditelja JU OŠ „Lukavac Mjesto“, kao jedan od učesnika u projektu, želi da javnosti saopšti sljedeće:

Vijeće roditelja je na roditeljskom sastanku održanom 06.12.2017. godine, u Područnoj školi u Hrvatima, zajedno sa mjesnom zajednicom i školom pokrenulo inicijativu za preuređenje i renoviranje prostorija Doma kulture Hrvati, odnosno prostora koje koristi Područna škola Hrvati. Stanje u područnoj školi u Hrvatima je zaista loše, te je potrebno što brže reagovati.

Inicijativa je upućena Vijeću mjesne zajednice Hrvati i predsjedniku mjesne zajednice Hrvati Tahiru Begiću. Vijeće mjesne zajednice je dalo saglasnost da u suradnji sa osnovnom školom „Lukavac Mjesto“ i Vijećem roditelja te škole, pokrene pomenutu akciju. Odmah se krenulo u prikupljanje novčanih i materijalnih sredstava i realizaciju samog projekta.

Vijeće roditelja još jednom informiše javnost da je realizacija projekta u toku, te da ćemo u narednom periodu nastaviti istu.

Opštinski Načelnik je, po prijemu prijave na javni poziv za besplatnu dodjelu građevinskog materijala i održanog sastanka sa predstavnicima roditelja i rukovodstvom škole „Lukavac Mjesto“ iskazao veliko razumijevanje za izneseni problem i adekvatno  reagovao, te smo od opštine Lukavac dobili u tom trenutku raspoloživi materijal za sanaciju prostorija područne škole Hrvati.

Projekat  će biti realizovan uz zajedničku pomoć opštine Lukavac, mjesne zajednice Hrvati i njenih mještana, nastavnika OŠ „Lukavac Mjesto“  i roditelja učenika škole.

Početak realizacije projekta se očekuje tokom mjeseca februara. Dogovoren je kontinuitet isporuke, kao i radovi na zamjeni stolarije u prostorijama područne škole.

Zahvaljujemo se svim fizičkim i pravnim licima koji su do sada prepoznali važnost projekta i omogućili da naša budućnost – A TO SU DJECA – školske dane provedu u toplim i čistim prostorijama.

Molimo naše građane, kao i privredne subjekte da, ukoliko mogu, podrže našu akciju i da politiku izostavimo iz ovoga.

VAŠ STAV: “Hvala načelniku Edinu Deliću na obnovi škole u MZ Hrvati!”

Leave a Reply

8 komentara za članak "Hrvati: Škola nije renovirana, realizacija projekta u toku februara"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Soda
Gost
Soda

Gdje ste ezdea botovi,,,,napisite ,,,nacelnik je kriv,,,neda pare….

Osman
Gost
Osman

Ne mogu da vjerujem😁

A sto da ne
Gost
A sto da ne

Ma da nije dotaknuta ja cu opet glasati protiv lopova koji su na vlasti od rata. Pozzz

Zanimljivo
Gost
Zanimljivo

Znači DELIĆ je dao materijal! Nije kako bi neki željeli. Isto tako znači da je probjem u drugim organima MZ a ne u Deliću. Zanimljivo!

jahh...
Gost
jahh...

Opstina odobrila preko 20 000 KM, a mjesna zajednica ne radi ?

karl marks
Gost
karl marks

Odoh ja do Hrvata danas obnovljena drugi dan nije treći biće možda ni temelja nema, biće da nije nigdje nisam vidio sliku načelnika.

SVI SMO MI HASAN
Gost
SVI SMO MI HASAN

Što ste glasali za SDA,da ste izabrali SDP bila bi završena
Eto vam sad

MAAK
Gost
MAAK

nema on dzabe ime LAFINAS