Zuhdija Salihović novi predsjednik UO RTV Lukavac

10 4.567

Nakon što je krajem januara imenovan privremeni Upravni odbor JU Radio televizija Lukavac, isti je ubrzo i smijenjen, a danas je imenovan novi na čijem će čelu biti Zuhdija Salihović (SDP) u funkciji predsjednika.

Salihovića je 16. februara za predsjednika Upravnog odbora RTV Lukavac imenovao Općinski načelnik, a za sutra u 13:00 sati je zakazana i prva sjednica na kojoj će ključno pitanje biti poništenje odluke o imenovanju vršioca dužnosti direktora RTV Lukavac.

Podsjećamo da je početkom februara na ovu poziciju privremeno imenovana Sabina Džibrić,a na sutrašnjoj sjednici nakon poništenja odluke o njenom imenovanju, biti će imenovan i novi direktor ove ustanove.

Zuhdija Salihović je dugogodišnji direktor za infrastukturu u JP Željeznice FBiH. U maju 2017. godine je zajedno sa načelnikom Edinom Delićem (SDP) otvorio pružni prelaz na Petraku (22.5.2017.), da bi nakon dva mjeseca bio i zvanično predstavljen kao član OO SDP Lukavac (06.07.2017.), čiji je član i danas.

Salihović je na poziciju predsjednika Upravnog odbora RTV Lukavac imenovan na mandatni period od četiri godine.

 

Leave a Reply

10 komentara za članak "Zuhdija Salihović novi predsjednik UO RTV Lukavac"

avatar
najnoviji najstariji popularni
SDP teletabisi
Gost
SDP teletabisi

Ja mislio Mufid Memija a ono Zuhdija hahahaha joj znači Bože oplakah Zuhdo odbojkas gradjevinac inače medijski magnat e jbg. Nek ide sve u tri lijepe p.m. Vidiš ne proziva ga Lafinas sad da je i ovaj glavonja Zuhdija bio član komisije za tehnički prijem famoznog parka ispred zgrade Općine Lukavac kao stručno lice za gradjevinske radove?! Kad je trebalo lovu uzet,za,rad u,Općinskoj komisiji tad je bilo OK bit uz SDA sad drvlje i kamenje kako nije sve izvedeno po projektu , kako su pare pokradene , pa kako ti Zuhdija potpisa da je sve u redu a šef ti kenja kako nije?

Gladan čovjek
Gost
Gladan čovjek

Televizija i elektronski mediji i njegovo osnovno zanimanje. On se razumije u radio i televiziju kao Mara u krivi k…c. I neka se sada ne kaže da nije podoban i lojalan velikom vođi. Pa budala to vidi da je sistem “sjaši Kurta da uzjaše Murta! Pa grmalju bi bilo primjerenije da se jurca po gradilištu gdje mu i jedste mjesto, a ne da upravlja s nečim gdje će morat da krene od nule. Al’ naš čojk, skutonoša dobar.

Gaga
Gost
Gaga

Čestitam lafinašu, opet podobni a nesposobni kao i prethodnici, FIKRET ŽIGIĆ je zlo za ovo društvo i RTV , zbog njega su 2003 god. izgubili TV dozvolu, čestitam još jednom Edine Deliću.

Selam za profesora
Gost
Selam za profesora

Nista vijece ? Nacelnik to tek tako imenuje ? Nek nam to Adem malo pojasni.

MAAK
Gost
MAAK

hahahahahaha vracamo se u 19 vijek sa ovim Zuhdom

Realan
Gost
Realan

hahahaah…, e moji SDPovce, drugrice i drugovi, pa sta ste sebi dopustili. Ima vas godinama clanovi te iste stranke i nikad nigdje bili niste, a vucete i radite i onda dodju prebjeglice i clanovi od juce i uzmu vam sve. Sto je najgore od sveg vi sutite kao p…. Smijel tamo neko progovorit.
P.S. Svoju vjerodostojnost stavljam da ce Minela(Becketov) biti sledeca direktorica.

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

“Sef stanice”, koji trenutno nosi crvenu sapku , je postavio novog skretnicara i zaustavio cijelu kompoziciju da bi na nju prikacio jos jedan “privatni ” salon-vagon…

SDPInsider
Gost
SDPInsider

Jel i ovaj ublehaš prodiso i progledo? Kad se ovi dvoličnjaci između sebe počnu ujedati, na opštini će biti veselo. Gdje Vam lafinaš danas daje predstavu za javnost, jel našo kakvu ćupriju da otvori.

Realan
Gost
Realan

uuuuuu… Zaboravio sam njihovog koalicionog partnera SBB. 😀 Imaju i oni uzdanicu 😀

Imenjak
Gost
Imenjak

Zuhdo je OK lik