Zrak u Lukavcu zagađen 12 puta više od dozvoljenog

5 1.856

Prema podacima Svjetskog centra za mjerenje kvaliteta vazduha, indeks kvaliteta vazduha u Lukavcu jučer u 13 sati iznosio je 601, što je 12 puta više od dozvoljenog indeksa koji iznosi 50.

Udruženje Eko akcija upozorava građane da tokom boravka napolju izbjegavaju bilo kakve napore, navodeći da su najugroženije kategorije stanovništva trudnice, stare osobe, djeca i lica sa respiratornim i srčanim problemima.

Prema mjerenjima u 15 sati, indeks kvaliteta vazduha u Lukavcu iznosio je 305, odnosno nivo zagađenosti i dalje dalje predstavlja opasnost po stanovništvo.

 

Leave a Reply

5 komentara za članak "Zrak u Lukavcu zagađen 12 puta više od dozvoljenog"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Bronhi Nacelnik
Gost
Bronhi Nacelnik

Sad cemo prodisat u petak ako Bog da.

karl marks
Gost
karl marks

Ja vama ništa ne vjerujem. Da je to istina izašao bi Načelnik i lijepo nam objasnio ruže vjetrova kretanja u svemiru itd. Znači da nije alarmantno, alarmantne su one karikature što neko crta našeg voljenog i za to će kako čujem biti izdegenječen od Jaketa.

karlmarks
Gost
karlmarks

Đe si Edo Nuru naš izlazi ili ti ili tvoj ekolog recite pobogu nešto ili je i ovo neka igra protiv tebe i tvog djela i lika.

Vojin
Gost
Vojin

Treba se ugledati na Zenicu i pokrenuti peticiju i tuziti drzavu sudu u Strazburu ..Pomrijet ce mo na silu ovdje j… vam …Lukavac vise

John Stuart Mill
Gost
John Stuart Mill

Bravo za Lukavac !! UMRI MUSKI!!