Najutjecajniji medij na općini Lukavac

Vaš stav: Djecu u školu “Lukavac Grad” šaljite sa sapunom i knjigama

Osnovna škola Lukavac Grad
7 8.651

U rubrici “Vaš stav” našim čitateljima dajemo prostor da iznesu svoj stav kroz tekstove i komentare. Na email [email protected] stigao je stav našeg čitatelja koji objavljujemo bez izmjena. SodaLIVE se ograđuje od stavova i mišljenja iznesenih u tekstu i komentarima. Svi stavovi i mišljenja komentatora odražavaju stavove i mišljenja isključivo onih koji ih postavljaju.

Ovim putem bih voljela da se obratim svakom roditelju čije dijete pohađa Osnovnu školu “Lukavac Grad”. Danas me je kćerka (učenica prvog razreda) odvela u školski toalet i pokazala mi da toaleti nemaju sapun za ruke.

Objasnila mi je da je juče imala potrebu da koristi toalet i da je nakon upotrebe toaleta ruke oprala samo vodom i obrisala od čistačicinu krpu (pretpostavljam) za podove. Danas sam kupila sapune, odnijela ih u toalet i uputila se direktorici. Direktorici ova informacija nije bila strana. Objasnila sam joj da sam kao roditelj i bijesna i tužna što djeca nemaju osnovnu higijenu kao što je sapun za ruke. Kako sam od nje doznala OŠ “Lukavac Grad” je u teškoj situaciji i ona ne može iznaći sredstva kako za osnovnu, odnosno ličnu higijenu, tako ni za higijenu za održavanje toaleta.

Meni kao roditelju jednog prvačića je strašna pomisao to da moja kćerka svaki dan koristi toalet bez sapuna i nakon toga jede svoju užinu. Da li smo pali na tako niske grane da nam djeca nemaju ni sapun u školi? Namjera mi nije da nekoga prozivam, napadam i vrijeđam. Ne bih voljela ni da isčitavam negativne komentare vezane za odgovorne za OŠ “Lukavac Grad”. Želim samo da APELUJEM na roditelje da sutra djecu pošalju u školu sa sapunom i knjigama. Na taj način bi se obezbjedilo dovoljno sapuna do kraja školske godine. Molim roditelje da dijele ovaj apel.