Uskoro u Lukavcu: Centar za ranu rehbilitaciju djece sa autizmom i drugim teškoćama u učenju

1 4.027

Predstavnici MZ Bistarac Donji i Udruženja građana „Mali svijet“, Lukavac, u kancelariji načelnika Općine Lukavac potpisali su danas ugovor o ustupanju prostorija područne škole “Bistarac” na korištenje, a u svrhu otvaranja Centra za ranu rehabilitaciju djece sa autizmom i drugim teškoćama u učenju.

Prema riječima Amre Fatušić, predsjednice ovog udruženja, koje na prostoru općine Lukavac djeluje već sedam godina, trenutno na tretman u udruženje dolazi 80 djece, a taj broj se iz godine u godinu povećava.

U novim prostorijama omogućit će se bolji uslovi kako za individualni tako i grupni rad sa djecom, a sami tretmani koji su dosada bili vremenski ograničeni, produžit će se.

MZ Bistarac Donji besplatno je ustupila prostorije škole za otvaranje jednog ovakvog centra, a odluka o tome donešena je jednoglasno ističe Jozo Tunjić, predsjednik Vijeća ove mjesne zajednice.

Centar za ranu rehabilitaciju djece sa autizmom i drugim teškoćama u učenju bi nakon adaptacije infrastrukture i prostora trebao biti otvoren početkom ljeta ove godine.

Leave a Reply

1 komentar za članak "Uskoro u Lukavcu: Centar za ranu rehbilitaciju djece sa autizmom i drugim teškoćama u učenju"

avatar
najnoviji najstariji popularni
bido
Gost
bido

odlična inicijativa,samo me interesuje hoće li iko odgovarati za Hajatušu koju su rasturili a imala je odlične uslove za smještaj socijalno ugroženih porodica ili kao u ovom slučaju za osobe sa posebnim potrebama