Ulica 9.maja od početka mjeseca Jula bez ulične rasvjete!

13 2.068

Stanari ulice 9. maja u strogom centru Lukavca, pored problema sa nepropisnim parkiranjem, već se od početka mjeseca jula susreću sa velikim problemima vezanim za uličnu rasvjetu.

Naime, u večernjim satima u ovoj ulici vlada potpuni mrak, a stanari sve više negoduju zbog ovakve situacije, koja se svako malo u ovoj ulici ponavlja. Fotografije koje su nam proslijedili naši čitatelji govore dovoljno:

Ovim putem napomnjemo da semafori u neposrednoj blizini zgrade Općine Lukavac mjesecima nisu u funkciji.

Leave a Reply

13 komentara za članak "Ulica 9.maja od početka mjeseca Jula bez ulične rasvjete!"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Zijo
Gost
Zijo

Pa zar niste shvatili da je naš 75-opostotni knez, načelnik za budućnost, a ne za sadašnjost. Kekve, bolan, ulične lampe i semafori. Ne možete sačekati deceniju-dvije…dobro pet… da se ostvare njegove vizije Lukavca kao Las Vegasa, grada u kojem stisneš tipku na telefonu i mijenja ti se okolni pejsaž, ho'š upaliti rasvjetu stisni tipku, ho'š mrakaču onda nista ne stišći nego se učlani u njegovu partiju (koja tada bude na redu da bude njegova),…. ali petlja mora vazdan biti stisnuta, pa kol'ko izdržiš. Još kad bi kako Nehru mog'o jamit, pa da se razmaše u svom vizionarstvu…niđe mu kraja ne bi bilo.

Biciklista s točkom
Gost
Biciklista s točkom

Semafor kod opštine ne radi jer Delića nervira kad neko uhvati “zeleni val”, hehhehe

Sa Delićem u mraku
Gost
Sa Delićem u mraku

Semafori kod Opštine ne rade jer je načelnik smislio da mora na semaforima stalno da bude upaljeno “CRVENO” ! Ali evo već neko vrijeme ne zna kako da to sprovede, a da saobraćaj nesmetano funkcioniše?! SDP- Lukavac je do sada po tom pitanju više puta zasjedao i nisu mogli da smisle šta će i kako će da izađu iz tog začaranog kruga, pa su onda na kraju donijeli odluku da ugase i rasvjetu u ulici 9 Maja jer je tamo smještena kancelarija OO SDA Lukavac i da na taj način prebace problem na drugu stranu!

Komentator
Gost
Komentator

Također ne rješava se pitanje napuštenih automobila parkiranih “trajno” oko zgrada u istoj ulici.Svaki dan je sve više tih olupina.Za većinu se zna i čiji su.Problem je poznat poodavno ali niko ništa ne poduzima.Inspektori u opštini uredno spavaju.

Deveti maj
Gost
Deveti maj

9 maj, to je ona ulica koju poplavi jedan jedini šaht 6 puta godišnje svaki put kad žaba pusti kap vode. Daj više napravite ovaj slivnik i šaht, stanari ulice 9 maj se tuže i tuše.

KKK
Gost
KKK

A prozvase ga Nur (svjetlost)

Fanta
Gost
Fanta

U ulici Ismeta Mujezinovica nikada nije ni bilo rasvjete, iako je to gradska zona i stanovnici te ulice moraju GGZ placati!

Realan
Gost
Realan

Ma jok, nije ovo nacelnikova nadleznost. njegova nadleznost je izletiste “Sajla”, pokosena zivica na Panjiku, pruzni prelaz u Lukavcu I ne znam imal ista vise da je uradio za dvije godine???

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Uuulica Zmaja od Maja
ovdje su cuda moguca,
Zmaja od Maaja…

Baja GA
Gost
Baja GA

Zmaja od Noćaja
Jaja od Noja

SahariZA
Gost
SahariZA

A taki of rimtutituki 🙂

Mrak, mrak, mrak …. totalni je mrak.BA

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

…nista se vise ne vidi u tami…

TURSKI LUKAVAC
Gost
TURSKI LUKAVAC

Pustite nacelnika,nije ni do sad funkcionisalo nista kako treba..Jadan je nas grad..