Udruženje poslodavaca općine Lukavac: Otvoreno pismo Načelniku i vijećnicima u OV Lukavac

17 4.814

Na email: redakcija@sodalive.ba dobili smo pismo Udruženja poslodavac općine Lukavac upućeno Načelniku Edinu Deliću i vijećnicima u OV Lukavac. Pismo objavljujemo u nastavku bez korekcija:

Poštovani Načelniče i općinski vijećnici,

Nakon posljednjih izbora očekivali smo da će novoizbrani vijećnici općinskog vijeća i općinski načelnik učiniti napor kako bi svim stanovnicima naše općine omogućio prosperitet a nama poslodavcima bolje uslove privređivanja i brži razvoj naše općine.

Nadali smo se da ćemo mi poslodavci, kao strana koja velikim dijelom je zaslužna za punjenje budžeta, biti aktivno uključena u planiranje općinskog budžeta kako bi dali svoj veći doprinos.

Nažalost, sada, kao i ranije, općinska vlast nije nas smatrala dostojnim za razgovore na ovu temu. Da privredni razvoj nije u fokusu općinskih vlasti vidljivo je kako iz prošlogodišnjeg tako iz iz nacrta ovogodišnjeg budžeta. Rasprave koje su se vodile o budžetu u općinskom vijeću nisu imale za cilj stvaranje boljih uslova privređivanja i razvoja, nego zadovoljenja ličnih i parcijalnih interesa.

Projekti koji su najavljivani u predizbornoj kampanji nisu ni na vidiku.

Pored toga, protekli period Vaše „vladavine“ praćen je međusobnim napadanjima i optuživanjima, kako po pitanju usvajanja budžeta, tako i o drugim pitanjima. Ta međusobna netrpeljivost je iz institucija općinske vlasti preselila se u medijski i javni prostor, kao i među same građane.

Svakodnevno smo svjedoci užarene retorike koja u velikom dijelu stanovništva stvara osjećaj neugodnosti i straha.

Vaš način političke borbe u okruženju posmatra se kao primjer netolerantnosti i primitivizma koji za posljedicu ima dalje pogoršanje imidža Općine Lukavac. Na taj način stvarate sveopću nesigurnost i šaljete jako lošu poruku kako za postojeće tako i za potencijalne investitore na našoj općini.

Izabrani ste da od Lukavca napravite bolje mjesto za život i poslovanje.

Stoga, dok ne bude i suviše kasno, pozivamo Vas da prestanete sa ovim vidom komunikacije, te da se bavite stvarima za koje ste izabrani a Vaše lične i stranačke interese i animozitete ostavite po strani.

S poštovanjem,

Udruženje poslodavaca općine Lukavac

Napomena: Udruženje poslodavaca osnovano je 23. Maja 2017. godine. Na sastanku je formiran Inicijativni odbor budućeg Udruženja, za čijeg predsjednika je izabran jedan od najuspješnijih poslodavaca općine Lukavac i šire, Izudin Čeliković, koji je na osnivačkoj Skupštini izabran za predsjednika Udruženja poslodavaca općine Lukavac, te predsjednika Upravnog odbora.

Lukavac: Osnovano udruženje poslodavaca općine Lukavac

Leave a Reply

17 komentara za članak "Udruženje poslodavaca općine Lukavac: Otvoreno pismo Načelniku i vijećnicima u OV Lukavac"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Hehe
Gost
Hehe

Poslodavci bili na sastanku u Hotelu senad od Bosne gdje su dogovorili da pritisnu radnike i da glasaju za opoziv.

SDP teletabisi
Gost
SDP teletabisi

Nije izudin nacelnik, ali zato jest jos malo IZLUDIN drDndelic. Hehehe koja mascota je ovdje dosla da zavadja narod pa ova nema ni u Grahovu Bosanskom. Tuga jedna vodite dje bilo dragi SDPovci Vas prve ce unistit samo hajte za ovom prevarom lafinaskom. Pozdrav drugovi!.

Bosnjak
Gost
Bosnjak

I sta tu ima lose?

Jel to Delic nesto ucinio za radnike?

Kakav je to nacelnik kojeg savjetuju penzioneri poput mahovkica?

Osman
Gost
Osman

Kod tih privrednika ili poslodavaca,radnici rade za 400-500 km po 12 sati,zasto niko ne napise nesto o tim radnicima,kojima ti isti privrednici piju krv za 400-500 km.Cim neku gresku napravis ili ti je noga ili ti odbija od plate.

Bosnjak
Gost
Bosnjak

Da li bi ti platio radnika 70 maraka dan ako ti njegov komsija/kolega/drug pristaje na dnevnicu od 40?

Ma koliko gladni poslodavci bili mi smo neprijatelji sebi jer nas je gladan napravio pa bi zaebali svakoga za par maraka vise dnevno.

supa
Gost
supa

Nije ovo udruženje poslodavaca SDA koji su se okupili u Hotelu. Ima dobrih poslodavaca a i loših kao Bečić koji je dužan porez državi sa predhodnom firmom ili Dženex koji je firmu preselio u Tuzlu i tamo plaća porez a kvarta se u Lukavac…treba biti realan i reći da je gos. Čeliković dobar poslodavac gdje njegovi programeri zaraďuju par hiljda KM mjesečno. Nije sve kako pojedinci pišu ali ogorčenje je evidentno.

Gnojnica
Gost
Gnojnica

Nažalost,ja sam prešao u SDP ali sramota me da je tamo Dževad Bečić,čovjekzvan hipoteka gdje god je bio upropastio,sve propalo,sva imovina pod hipotekama ali ne njegova već tuđa

Nihad
Gost
Nihad

Nemoj tako Izudine, Edin je izjavio da idemo prema najrazvijenijim općinama iako nema ni dan radnog staza u realnom sektoru i moramo da mu vjerujemo ha ha ha

Mi poslodavci imamo najgore uslove za poslovanje od cijelog kantona, a da niko ništa nije uradio po tom pitanju, Od cijena grijanja, smeća, vode, ostalih naknada prilikom otvaranja pa tokom rada, nikakvih subvencija a to sve može načelnik sa vijećem da obezbijedi. Nas male svrstavaju u fabrike. Da stvar bude gora, načelnik potpisuje sporazume bez tendera sa firmama sa drugih opcina i tako nam pljuje u lice.

Šteta pa ti Izudine nisi načelnik…

Gnojnica
Gost
Gnojnica

Posloavci kao HOLC hahahahahaahah
20 glasova familije

SDPinsider
Gost
SDPinsider

Suknu ga Čelik Lafinašu i to do balčaka. Morel se sjest na guzicu lafinašu a junače, čujem pobjego na godišnji umorilo se, a more bit smisli još lafine za komunjare.

Gnojnica
Gost
Gnojnica

Ako još jednom pisneš dabogda ti Bajan bio načelnik

poduzetik
Gost
poduzetik

Ovi ljudi su nešto u životu radili i stvorili zato kod njih nemože proći LAFINA od pročitanog karijeriste i bolesnika Delića.Koji se trebao prvi dan prihvatiti posla, a ne KOMITETA i pravljenja tribina i skupova.Čovjek sebi umislio da je narod glup.HVALA Izudine Čelikoviću.Ovog bolesnika moramo hitno vratiti sa Čačkovićem u Tuzlu pa da počnemo raditi i da prodišemo.

bze
Gost
bze

Opet vi…. Pa dokle bre.
KAko ce NAcelik radit kad ga Muppedsi onemogucavaju.
Covjek nemoze osnovne probleme rijesit od ove stoke.
Cim se smijeni OV ocekujte resavanje problema.
A vala sad izlaze 100 neka udruzenja samo da se zale.
Dosad ni cuo ni vidio niiko. Sad ce udruzenje Ginekologa Ekologa stomatologa ….. Samo da se zale.
PA neznate vise stacete.
Izgubili ste izbore izgubili ste opoziv… Halllllooooooo Probudite se.

SDP teletabisi
Gost
SDP teletabisi

Samo,se tjesite SDPovci samljecemo Vas jer ste nam najvecu prevaru doveli svima i sebi i nama da sav narod podijeli i posvadja, samo se slika dvije godine, hoda okolo i radi na licnoj promociji, realizacija budzeta nula bodova – uzeo sve u svoje ruke naucnik i sad mu neko kriv, kao neda mu neko ko biva da realizuje sto je doktor naucnik zamislio, jadna majko?! Et on Inzenjer, a mi svi ostali budale?! I nauci se malo pravopisu za pocetak …

SDPinsider
Gost
SDPinsider

Gdje ublehašu komunjarski mozak izgubi, idi nađi šta lupetaš hebo te lafinaš sa svih pet stranaka sto je promjenio.

Opštinar
Gost
Opštinar

Bze Vodi ga BRE na ozren pa nek tamo radi .Tamo nema OV pa ce moci raditi

Sda
Gost
Sda

To je udruzenje profitera a ne nas poslodavaca.Niko vam nije kriv sto je dosao posten covjek za nacelnika.