U Lukavcu izveden performans “Srebrenica 8372” (FOTO + VIDEO)

5 3.222

Performansom, simbolično nazvanim ”Srebrenica 8.372”, jučer je na stadionu Jošik odana počast žrtvama genocida u Srebrenici.

Nekoliko stotina građana opštine Lukavac, svojim su tijelima formirali broj 8.372 i time podsjetili na žrtve najvećeg stradanja u Evropi, nakon Drugog svjetskog rata.

Glavni organizator ovog projekta bio je Odjel za brak i porodicu, Medžlisa islamske zajednice Puračić i udruženje planinara ”Horizont” iz Bihaća.

Leave a Reply

5 komentara za članak "U Lukavcu izveden performans “Srebrenica 8372” (FOTO + VIDEO)"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Patriot
Gost
Patriot

Rijec je o velikom projektu, lijepom i plemenitom cinu i gestu kako za Srebrenicu tako i za Lukavac. Postoji velika greska u tekstu oko organizatora. Nikakve Iskre nisu ovo organizovale nego zene iz mekteba u Lukavcu na celu sa mualimom Hasibom Saracevic. Nazalost licno nisam mogao prisustvovati zbog posla ali znam da su te zene ulozile puno truda vremena zalaganja i drugih aktivnosti i obaveza oko ovoga. Znam i da je ovdje ucestvovalo udruzenje iz Bihaca, ali autor teksta je lahko mogao pitati i sve tacnije napisati jer treba pohvaliti one koji su stvarno ovo organizovali ali i sve koji su ucestvovali. Predlazem da se ovo organizuje svake godine. Svaka im cast za ovaj dogadjaj.

elvir
Gost
elvir

Poštovani, udruženje Horizont nije samo učestvovalo već i radilo na iscrtavanju brojeva što nam je i bio zadatak. ŽEO ISKRE su bile jedna dobra veza između mualime Hasibe Saračević i mene kao idejnog tvorca ovog performansa i predsjednika udruženja Horizont Bihać. U tekstu ima mnogo nedostataka ali se nadamo da će se nekada u budućnosti greške ispraviti i da će se imati bolje i tačnije inf za iznijeti.

Elvir Muslić

Poštovani,

Nadamo se da će drugi puta informacije prvobitno dostavljene biti tačne i bez grešaka. S poštovanjem

Patriot
Gost
Patriot

U redu je sad. Ispravljeno je u tekstu. Jos jednom sve pohvale ucesicima i organizatorima za ovaj performans

maak
Gost
maak

SVAKA CAST

Gopspodin
Gost
Gopspodin

Svaka cast ..Da se nesto lijepo desi i u ovom nasem gradu…