U Lukavcu formiran Zdravstveni savjet

7 3.119

U kabinetu Općinskog načelnika Edina Delića održan je konstituirajući sastanak Zdravstvenog savjeta općine Lukavac. Isti broji 8 članova i to iz reda zdravstvenih i nezdravstvenih struka.

Zdravstveni savjet je savjetodavno tijelo koje se osniva u cilju ostvarivanja i unapređenja prava pacijenata i kao vid društvene brige za zdravlje pacijenata na nivou općine Lukavac.

Zdravstveni savjet treba da prati provođenje ostvarivanja prava pacijenata, a u okviru člana 74. Zakona o pravima, obavezama i odgovornostima pacijenata predstavlja i zastupa interese pacijenata.

Zdravstveni savjet će djelovati kao „neovisno tijelo“ koje se profesionalno i neovisno od politike, zdravstvenih institucija i ustanova, proizvođača medicinske opreme i lijekova bavi isključivo zaštitom i promicanjem prava pacijenata

Leave a Reply

7 komentara za članak "U Lukavcu formiran Zdravstveni savjet"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Bolje spriječit nego liječit
Gost
Bolje spriječit nego liječit

Enes Osmanović muž sade Osmanović lično? Kao ON je “Neovisan” ?! Od koga – možda od Načelnikove potrkuše i ćerke isaknutog “komunjaare” Bege M.?! To je dakle “neovisno političko telo”?! Aferim! Opet sereš načelniče, opet? I to vidno, vrlo vidno sereš i to je bolesno koliko sereš!, Možda za početak da uzmeš zdravstveni Savet i da onda ovo “neovisno savetodavno telo” počne sa stručnim radom?! Možda,?

Ida
Gost
Ida

Mnogo vas brine tudju brigu…a o vasoj neka brinu drugi. Sta vam smeta Osmanovic, vrijedan, cestit, posten covjek. Sada samo radi i cuva posao a vi sto pisete ovakve gluposti okrenite se sebi, ne hranite se mrznjom. Jer vasi komentari samo to govore.

SDPinsider
Gost
SDPinsider

Lafinaš na djelu, samo lafine i ne brigaj, narod konzumira sve.

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

“Neovisno tijelo”…Haman tijelo neovisno od sile zemljine teze ,biva levitira.
“Levitacija, u paranormalnom kontekstu i parapsihologiji označava uzdizanje fizičkih objekata ili ljudskog tijela u zrak, odnosno poništavanje djelovanja zakona gravitacije mističnim radnjama. Znanost takve fenomene najčešće objašnjava kao trikove i iluzije kojima se uz primjenu odrešenih sredstava stvara dojam levitiranja tijela ili predmeta, dok spiritualisti i religiozne zajednice vjeruju da je mistična levitacija rezultat nadnaravnog djelovanja.”
Mistika,trikovi i iluzije.Na to smo naucili…paranormalno.

Delic Kukin sin
Gost
Delic Kukin sin

Njemu ili MU i jest normalno da se samo dodje do ” para” ; ugravitirace se ON već nekako, moj dobri Mikenko…

stari covjek
Gost
stari covjek

Milenko,bio si dobar ali si postao profesionalni kriticar svega i svacega.Odujmi malo.Po mnogima koji se javljaju zna se kome pripadaju.A Ti si bio ali nisi ostao tacno definisan kao nesvrstani.Zasto ode od svog stava.Jesili se mozda vratio u tvoj i nas Puracic Pozdrav iz Norveske

SahariZA
Gost
SahariZA
@stari co'jk – mlado srce 🙂 Ponekad se ukljucim u ovu papazjaniju pa eto da se i ja malo pocesem po …glavi. Sigurno je ova nova farba, jaka je pravo i ubi mi TjEME; Neise.ba — da se vratim na Subject, i meni je bila cudna ta neovisnost G-dina MB; OK, coj'k se java imenom i prezimenom, rijdeak slucaj i postujem … al’ bi’ te ispravila, nije on “profesionalni kriticar svega i svacega”, on je profesionalni (podvlacim) kriticar NJEGA ili GA; OK svako ima pravo na vlastito misljenje … al ‘nako, malo cudno, jer mi tip izgleda nacitan, kulturan, voli svoje krajeve, da ga ne etiketiram kao Carsijskog covjeka (ni sama ne volim etiketiranja), predpostavljam i finacijski neovisan (manje relevantno) ,moguce i politicki (tamo) i izvan svojih krajeva za koje pokazuje izrazito interesovanje, itd., a da je svu/vecinsku paznju usmjerio na “glavnog negativca” tj. krivca za sve sto nam/NJIMA se desava u zadnje 2 godine?! Al’ ‘ajde, svako svoju neovisnost-nezavisnost cuva za vlastite potrebe, ciljeve ili satisfakcije. Samo da se zna, nismo ni mi puno bolji sto se tice kritika … dodjemo 1-2 puta godisnje pa “pljujemo” po svemu i svacemo u matici. Ma vraticemo se i mi iz injih… Read more »