U Lukavcu formiran Zdravstveni savjet

5 2.419

U kabinetu Općinskog načelnika Edina Delića održan je konstituirajući sastanak Zdravstvenog savjeta općine Lukavac. Isti broji 8 članova i to iz reda zdravstvenih i nezdravstvenih struka.

Zdravstveni savjet je savjetodavno tijelo koje se osniva u cilju ostvarivanja i unapređenja prava pacijenata i kao vid društvene brige za zdravlje pacijenata na nivou općine Lukavac.

Zdravstveni savjet treba da prati provođenje ostvarivanja prava pacijenata, a u okviru člana 74. Zakona o pravima, obavezama i odgovornostima pacijenata predstavlja i zastupa interese pacijenata.

Zdravstveni savjet će djelovati kao „neovisno tijelo“ koje se profesionalno i neovisno od politike, zdravstvenih institucija i ustanova, proizvođača medicinske opreme i lijekova bavi isključivo zaštitom i promicanjem prava pacijenata

Leave a Reply

5 komentara za članak "U Lukavcu formiran Zdravstveni savjet"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Bolje spriječit nego liječit
Gost
Bolje spriječit nego liječit

Enes Osmanović muž sade Osmanović lično? Kao ON je “Neovisan” ?! Od koga – možda od Načelnikove potrkuše i ćerke isaknutog “komunjaare” Bege M.?! To je dakle “neovisno političko telo”?! Aferim! Opet sereš načelniče, opet? I to vidno, vrlo vidno sereš i to je bolesno koliko sereš!, Možda za početak da uzmeš zdravstveni Savet i da onda ovo “neovisno savetodavno telo” počne sa stručnim radom?! Možda,?

Ida
Gost
Ida

Mnogo vas brine tudju brigu…a o vasoj neka brinu drugi. Sta vam smeta Osmanovic, vrijedan, cestit, posten covjek. Sada samo radi i cuva posao a vi sto pisete ovakve gluposti okrenite se sebi, ne hranite se mrznjom. Jer vasi komentari samo to govore.

SDPinsider
Gost
SDPinsider

Lafinaš na djelu, samo lafine i ne brigaj, narod konzumira sve.

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

“Neovisno tijelo”…Haman tijelo neovisno od sile zemljine teze ,biva levitira.
“Levitacija, u paranormalnom kontekstu i parapsihologiji označava uzdizanje fizičkih objekata ili ljudskog tijela u zrak, odnosno poništavanje djelovanja zakona gravitacije mističnim radnjama. Znanost takve fenomene najčešće objašnjava kao trikove i iluzije kojima se uz primjenu odrešenih sredstava stvara dojam levitiranja tijela ili predmeta, dok spiritualisti i religiozne zajednice vjeruju da je mistična levitacija rezultat nadnaravnog djelovanja.”
Mistika,trikovi i iluzije.Na to smo naucili…paranormalno.

Delic Kukin sin
Gost
Delic Kukin sin

Njemu ili MU i jest normalno da se samo dodje do ” para” ; ugravitirace se ON već nekako, moj dobri Mikenko…