U dvorištu Vile Solvay: Obilježen Porodični dan za uposlenike SSL-a (FOTO)

3 9.198

Već tradicionalna manifestacija Porodični dan u organizaciji Sisecam Soda Lukavac, obilježen je i ove godine. Jučer su uposlenici sa svojim porodicama boravili u dvorištu Vile Solvay uz manifestaciju i raznovrsnom programu u organizaciji SSL-a.

– Mi tradicionalno organizujemo Porodični dan za naše radnike. Svake godine fokus je na djeci i zadovoljanu njihovih potreba, a kao što vidite djeca su prilično zabavljena dok sa druge strane roditelji i drugi imaju prijatan ambijent i priliku da se odmore i druže, izjavio je Senad Kasumović, jedan od organizatora ovog događaja.

Odlični vremenski uslovi omogućili su uživanje u prirodnom ambijentu uz roštilj, dok su najmlađi zabavu pronašli u putem ringišpila i drugim dječijim igrama.

Ove godine, manifestaciju je uveličalo  Kulturno-umjetničko društvo Puračić sa kojima SSL ima višegodišnju saradnju, a koji su u nedjelju imali priliku da svojim muzičkom programom zabavljaju goste.

Fabrika Sode Lukavac izgradjena je 1893.godine. Od 1.septembra 2006.godine fabrika je u vlasništvu Sisecam grupacije te prolazi proces modernizacije i restauracije s ciljem postizanja najviših standarda kao i pozicije regionalnog lidera u hemijskog industriji.

Leave a Reply

3 komentara za članak "U dvorištu Vile Solvay: Obilježen Porodični dan za uposlenike SSL-a (FOTO)"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Milenko Blagojević
Gost
Milenko Blagojević

Kod nas se kaže -TEFERIČ…

željo
Gost
željo

Lijepo,lijepo…..

Dzeko
Gost
Dzeko

Sladite se dok nas zaprasujete koska vam od pileta zapela u grlo prevaranti i hostalleri. Lingispil😄