Najutjecajniji medij na općini Lukavac

Skandal u OŠ Lukavac Grad: Učiteljice “II-2” i “II-4” nisu dopustile učenicima da budu sa učenicima “II-5”; Roditelji traže sankcije!

35 32.300

U petak, 12. Maja u organizaciji OŠ Lukavac Grad, učenici prvog, drugog i trećeg razreda trebali su otputovati u obilazak Grada Tuzle i posjetiti pozorište.

Roditelji su kako je planirano, izvršili uplatu i dovezli djecu u ulicu Branilaca Bosne odakle je planiran polazak, nakon čega su uslijedili problemi.

Kako piše u saopštenju potpisanom od strane 20 (od 22) roditelja učenika II-5 odjeljenja, učiteljice odjeljenja II-2 Meldina Burgić Subašić i II-4 Nermina Avdić, odbile su ući u autobus i zabranile ulazak svojim učenicima sa učenicima odjeljenja II-5 sa učiteljicom Alisom Baćić.

Nedim Osmanović, zamjenik direktora OŠ Lukavac Grad, ni nakon 90 minuta uvjeravanja nije imao uticaja na spomenute učiteljice nakon čega su djeca zajedno sa učiteljicom razreda II-5 počela da plaču, a zamjenik direktora na silu tjera učiteljicu područne škole Bokavići da putuje sa “spornim” odjeljenjem.

Ista ta djeca su drugarice i drugovi koji se svakodnevno druže u vrtiću, zajedno idu na ručak, igraju se ispred zgrade što je pokazatelj da su učiteljice Meldina Burgić Subašić i Nermina Avdić previše dale sebi za pravo, da ne poštuju prije svega kodeks ponašanja, profesiju koju zastupaju, ustanovu u kojoj rade, menadžment OŠ Lukavac Grad i cijeli obrazovni sistem kojeg Vi predstavljate. Kao tačka na I, iste učiteljice se fotografišu i postavljaju fotografiju na društvenoj mreži sa komentarom NE MOŽE NAM NIKO NIŠTA. Piše između ostaloga u pismu upućenom ministru Zlatanu Muratoviću.

– Lično sam kao predstavnica roditelja učeniča odjeljenja II-5, istog dana tražila održavanje roditeljskog sastanka što je riječima da je to naše pravo potvrdio zamjenik direktora, Nedim Osmanović. Zamolio je da prvo obavi razgovor sa učiteljicama i direktoricom koja je u tom trenutku bila zauzeta, i da će tražiti sankcije. U ponedjeljak, kada sam tražila informaciju šta je sa planiranog roditeljskog sastanka, obavještena sam da isti neće biti održan jer nemamo pravo na to.  Izjavila je za naš portal Amra Brkić, predstavnica roditelja II-5 odjeljenja OŠ Lukavac Grad i nastavila:

– Nakon toga smo napisali pismo, jer je vrijeme da neko ovom menadžmentu kaže da nismo budale i da se na ovome neće stati kao u slučaju zamjene učiteljica na godišnjem nivou, uništavanja zelene površine zbog gradnje improviziranog parkinga, zabrane ulazaka učenicima na glavni ulaz zgrade, plaćanja zaštitara iz džepa roditelja koji ne radi svoj posao, uništenih toaleta… Ove učiteljice su svojim učenicima našu djecu predstavile kao nešto najgore a menadžment škole to nije želio osuditi.

U nastavku možete pročitati dopis koji su roditelji dostavili na adresu Ministarstva, OŠ Lukavac Grad i Kabineta načelnika Općine Lukavac.