Najutjecajniji medij na općini Lukavac

SDP Lukavac: “Zbog zapošljavanja nema sredstava za nabavku sanitetskog vozila”

Dom zdravlja Lukavac za vrijeme štrajka
15 4.608

Na email [email protected] stiglo je saopštenje SDP-a koje objavljujemo u nastavku bez izmjena:

Kao odgovorna politička Partija dužni smo upoznati građane Općine Lukavac, preko Saopćenje za javnost da zbog nezakonitog i suvišnog zapošljavanja nema sredstava za nabavku sanitetskog vozila u domu zdravlja.

Dom zdravlja Lukavac je tokom kratkog vremena mandata legalno izabranog Upravnog odbora na čelu sa dr. Adnanom Aljukićem i v.d. direktoricom Dajanom Čolić planirao sredstva za nabavku na leasing novog sanitetskog vozila. Bio je raspisan i javni poziv, odnosno tender za nabavku.

Nakon nezakonite smjene i dolaska na vlast aktuelnog nelegalnog Upravnog odbora i direktora dr. Mirsada Jarakovića bez objašnjenja je uklonjen ovaj tender i obustavljen postupak nabavke.

Podsjećajući javnost da prethodne vlasti nikada tokom svoje vladavine SDA stranke nisu kupile novi sanitet za potrebe pacijenata, a da je trenutno stanje sa ovim vozilima alarmantno, ističemo da su direktorica Čolić i predsjednik UO Aljukić bili osigurali sve potrebne uslove da se nabavi adekvatno vozilo.

Javno pitamo nelegalnu upravu da li su odustali od nabavke novog saniteta da bi osigurali plaće za nelegalno zapošljavanje djece gospode Admira Turkića, Mirsada Jarakovića i niza drugih politički inspirisanih zapošljavanja?

Javno pitamo do kada će građani i pacijenti plaćati bolesne ambicije i nezasite želje onih koji „većinom ruku u vijeću“ sistemski terorišu građane gotovo godinu dana?