Produžen rok za Javnu raspravu o proglašenju Lukavca gradom

8 1.892

Općinsko vijeće Lukavac, na 11. redovnoj sjednici održanoj dana 14.09.2017. godine, razmatralo je prijedlog Odluke o proglašenju grada Lukavac, te je usvojilo Zaključak, kojim se smatra da Prijedlog Odluke o proglašenju grada Lukavac, treba uputiti na javnu raspravu te u vezi stim dostavljeni Prijedlog Odluke će se razmatrati kao nacrt.

Zaključak Općinskog vijeća Lukavac, kao i Prijedlog Odluke o proglašenju Grada Lukavac možete pogledati na sljedećim linkovima:

Zaključak Općinskog vijeća Lukavac

Prijedlog Odluke o proglašenju Grada Lukavac

Rok za primjedbe i sugestije građana je produžen do 09.04.2018. godine, a mogu se dostaviti na neke od slijedećih e-mail adresa:

  • kabinet-nacelnika@lukavac.ba
  • sadija.osmanovic@lukavac.ba
  • administrator@lukavac.ba

ili poštom na adresu:

Općina Lukavac
Trg Slobode 1
75300 Lukavac

Leave a Reply

8 komentara za članak "Produžen rok za Javnu raspravu o proglašenju Lukavca gradom"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Sifon sode
Gost
Sifon sode

Procitajte sta su kriteriji za dobivanje statusa grada i vidjecete da smo daleko od toga.Samo bacanje prašine u oci.

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Ako ovo pitanje nije rijeseno za ovoliko godina, trebalo bi sacekati da se zavrsi referendum i izbori pa onda tabijatli zapoceti svekoliku obnovu . Inace bi se sve moglo pretvoriti u medjustranacko, predreferendumsko i predizborno “navlacenje grede“ kojom bi se poduprla necija vodenica koja nije mljela kako treba. Narodu nije toliko bitno da li se gusi i umire u selu ili gradu. Biva u Lukavcu ili Delica Potoku…

Zalosno
Gost
Zalosno

Cuj u sastav grada ulaze, Krtova, Krusevica, Panjik, Jaruske… Boze sacuvaj. Gluho i corvo bilo. I onako su od ovo malo “Grada” napravili selo, sad to I zvnicno stvljaju u jedan dokument.

Živio SDP
Gost
Živio SDP

Šta imaš protiv Krtove,sve tvoje komšije tu kupuju pored puta Meso od jedne Životinje na slovo S.,Imaš nešto protiv Crvene Napredne Kruševice,…

Balkan
Gost
Balkan

svi potencijalni gradovi se bore da dobiju status Grada, samo kod nas ZDA sve blokira redom, cuj javna rasprava, pa ovo nema nigdje na svijetu. Boje se da nacelnik Delic ne postane Gradonacelnik, a ono ostalo sto donosi bolje za građane, ma to nije vazno, bitni smo mi i nasi interesi i hocemo i dalje da postavljamo, kupujemo drzavni i preprodajemo kako nama odgovara ! FUJ ! Svi na opoziv i izbore, te glasajte kako vi mislite da je najbolje, ukoliko zelite sebi i svojoj djeci dobro ! I ne birajte politicare, nego drzavnike koji misle na buducnost i pismeni su, te imaju cime da misle !

Bosnjak
Gost
Bosnjak

svi ce budu graDZani..

Puracak
Gost
Puracak

lukavac dugo dugo godina nece bit grad, jer daleko je lukavac od grada.

zona sumraka
Gost
zona sumraka

pa Tuzla na jedvite jade dobila status grada ,nakon godina razmatranja a sada da svaka malo veca zabit dobije naziv grada… ma samo nek se o bezveznim stvarima plamudi pa et….