Leatex

“Prinudna Uprava” pristupila prostorijama JP Rad Lukavac (FOTO)

12 4.817

Mnogo bure u javnosti su posljednjih dana izazvala kadrovske promjene u Javnom preduzeću Rad Lukavac. Vodeći se novom Uredbom Vlade Tuzlanskog kantona, načelnik Općine Lukavac imenovao je Skupštinu koja je predložila privremeni Nadzorni odbor, dok je na posljednjoj sjednici Općinskog vijeća Lukavac, ista odluka poništena te imenovan privremeni Upravni odbor od strane Vijeća koje je ujedno i osnivač preduzeća i njime upravlja.

Radnicima se uz prisustvo medija obratio i direktor JP Rad Lukavac, Nehrudin Osmića, a nedugo zatim je press konferenciju sazvao i načelnik Općine Lukavac, Edin Delić. Međusobna prepucavanja nastavljena su i u medijima putem zvaničnih saopštenja obje strane.

Danas je u 15:00 sati kako je ranije i najavljeno uz prisustvo službenika MUP-a TK, “prinudni” Nadzorni odbor pristupio prostorijama JP Rad Lukavac kako bi održali prvu konstituirajuću sjednicu. Nadzorni odbor, imenovan od strane Skupštine preduzeća koju je imenovao načelnik, čine Sead Suljić, Elvis Garagić i Nurdin Ribić, a prema nezvaničnim informacijama v.d. direktor je Satko Gazibegović, za šta se još uvijek čeka potvrda.

Vrijedi istaći da prilikom ulaska nije bilo nikakvih problema ili otpora od strane radnika ili uprave JP Rad Lukavac.

U nastavku dana očekujemo svakako nešto više informacija o sudbini JP Rad Lukavac, jer prema informacijama sa lica mjesta trenutno je uporedo sa ovim dešavanjem, u toku i sjednica Nadzornog odbora imenovanog od strane Općinskog vijeća.

Leave a Reply

12 komentara za članak "“Prinudna Uprava” pristupila prostorijama JP Rad Lukavac (FOTO)"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Lukavac ko Banovici selo
Gost
Lukavac ko Banovici selo

Ako je zaista cilj ovog Lafinasa da s Kukicem sjebe komunalno samo da bi neki njegov tajkun kao što su Junuzovic ili Šile preuzeli poslove koje sad obavlja komunalno, onda je ovo čista borba interesnih kriminalnih skupina preko leđa Lukavcana, i ta predstava se još prikazuje kao nekakva borba između političkih partija koje se eto međusobno spore oko ” pravnih i upravnih stvari vezanih u ovom slučaju za Upravljacku strukturu preduzeca ” RAD”!?. Tužno li je sve zaista. Nije ovo način i nikad mi neće bit jasno šta bi sa onoliko dobrog svijeta u mom Lukavcu, kako se nakoti odjednom ovolika količina bolesnika željnih nekakvih pozicija, vlasti …bolesno da Bog kaže. Kakvi ba Garagici – drzao cojk kafanu i otac mu bio kafandzija , nekakve Haracicke, nekakve Mide osmanovici , nekakvi Mahovkici ademi i kur**vi, ibrakici, memicke, nekakve Struje , Amiri Bajani, Refici, Tarici, Salihbasici, Turkici, … Joj šta ih je svih boja i vrsta … Naravno GLAVNI među odabranim bolesnicima je “BULDOG” NAČELNIK! Pa jel moguće da ovdje više niko suvisao nema od onoliko Lukavacke pametne i urbane raje da mu makar ime i porijeklo liči na nešto! Strašno, strašno jebem li te Lukavcicu nisi izgleda bolje ni zaslužio!

Istina
Gost
Istina

25 godina polupismeni seljak iz Bokavica unistava Lukavac a ti se tek sad probudio?

maak
Gost
maak

KUKIN SIN DELIC mora sada da slusa Banovickog faraona . Vraca se vrijeme udbe – staljinizma tesko narodu

Plavi Domaci Akcijasi
Gost
Plavi Domaci Akcijasi

I zašto Vijećnici DF-a Lukavac podržavaju ovo sranje koje Kukic provodi na TK , a u Lukavcu preko Delica instalira svoje kadrove ovdje u komunalnom???! U čemu je,sad fazon , zašto Šiško Nuhic i Dajana Colic slušaju PDA ispostavu u Lukavcu i slijede Lafinasa, a ne slušaju šta im govore u kantonalnom odboru DF TK??? Jesu li oni uopste članovi DF-a ili su neformalna grypa sljedbenika Bolesnog Bundoglava? Treba ih isključiti iz DF-a pa nek provode onda transparentno Kukiceve naloge o instaliranju kriminalca Suljica Seada – penzionera i ovog Garagica kafandzije iz Domosnjice donje sa printanom diplomom, da znamo točno gdje su! Sram Vas bilo! Majmuni podržavati kriminalca koji je kanton zavio u crno, dok je bio u SDA bio je ” kriminalac” sad ste odjednom doživjeli prosvjetljenje pa više za Vas on nije ” kriminalac” jer Vam je Bundoglav tako objasnio – piše kod njeg na tabletu?! Pa imate li mozga ljudi iko tu , šta vam se dogodilo ???!

zijo
Gost
zijo

međede vi ste stvorili kuku ikukiće dok je prdio u zajedničku flašu valjo vam je sad odjednom nevalja vam

Sejo
Gost
Sejo

Prinudna uprava sa srpskim akšam šle diplomama 😀 Uprava koja nema ni pecata ni kancelarije hahhahahh Uprava koja nikad nece sjest u fotelju jer nemaju ni pecata ni stembilja nindjelovodne knjige, a sto je najgore ni pameti 🙂

bze
Gost
bze

E pa ako vam je dosad bilo dobro s ovim Direktorom nastavite.

Pitagora od Banovica
Gost
Pitagora od Banovica

Načelnik napušta SDP i prelazi u Komunalisticku stranku – nije mu prvi put da mijenja dres!

Kolega
Gost
Kolega

Zaista je istina, “stručnjaci-spasioci” su došli da dokrajče JKP RAD

SDA=SBIH=PORAZ2018
Gost
SDA=SBIH=PORAZ2018

E moj Nehro,na što si spao,izgubio si i 2016 i u Maju ali i u Oktobru,neće te ni PDA uzet,budi ko Prijić,vazda vlast,dok je SDA bila vlast on u fotelji,kad SDA gubi on vlast

hello
Gost
hello

bitno je da je taj mali pokazao pravo lice, on nema sta trazit kad pda padne, a ona nece dugo, imao sam bas korektno misljenje o njemu, pda je kratkorocni pokret.

zijo
Gost
zijo

Neka pređe u PDA