Premijerno prikazana “Monografija SIOUX Lukavac” – film o čuvarima grada

1 797

U prepunoj sali Doma kulture Lukavac večeras je održana premijera dokumentarnog filma “Monografija” navijačke grupe SIOUX.

Duge dvije godine… snimanja, odricanja, i borbe za što boljim dokumentarnom filmu jedne od najstarije navijačke grupe u BiH. Grupe kroz koju su, od njenog osnivanja do dana današnjeg, prošle različite generacije, različita zanimanja i stavovi. Ujedno i grupe koja Lukavac i Sodu predstavlja u najljepšem svjetlu, za Lukavac se bori i zbog njega postoji.

Monografija obuhvata baš sve, od anegdota sa gostovanja, domaćih utakmica, žestokih okršaja iz slavne prošlosti, pa sve do generacije koja je ne tako davno ovaj grad “dizala na noge”. Za sve ove godine postojanja, rijetki su oni koji u nekom trenutku nisu uradili bilo šta za ovu navijačku grupu, te na taj način potvrdili svoju pripadnost grupi, privrženost gradu.

U Monografiji govore navijači koji su učestvovali u stvaranju navijačke skupine, te navijači koji su vodili navijačku skupinu od osnivanja, do dana današnjeg.

Nakon promocije ispred Doma kulture upriličena je bakljada i spektakularan vatromet.

Važno je napomenuti da ovaj dokumentarni film, nakon premijere, neko vrijeme neće biti dostupan javnosti, jer je u toku priprema pisane verzije dokumentarca. Sav rad na snimanju, montiranju kao i samoj premijeri je na volonterskoj osnovi.

Leave a Reply

1 komentar za članak "Premijerno prikazana “Monografija SIOUX Lukavac” – film o čuvarima grada"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Legendarni SIOUX-i su svojim neprevaziđenim, originalnim i osebujnim načinom
navijanja i ukupnog djelovanja postadoše institucijom koja je davno nadrasla lokalne prostore i
ustoličila se na pijedestalu bosansko-hercegovačke fudbalske imperije.
Njihov navijački olujni stakato dopire do nebeskih visina i do samog velikog Manitou-a.