Najutjecajniji medij na općini Lukavac

Premijer Vlade TK upriličio prijem za predstavnike MZ Bokavići

11 5.061

Vlada Tuzlanskog kantona brine i o stanju u lokalnim sredinama. Dokaz za to je i današnji prijem za predstavnike mjesne zajednice Bokavići.

Ovom prilikom mještani Bokavića su ukratko prezentirali stanje u svojoj sredini kao i nedavno realizirani projekat izgradnje pješačkog mosta između Bokavića i Modraca. Ovaj projekat, u vrijednosti od oko 187.000 KM finansiralo je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Premijer je tokom sastanka pohvalio agilnost predstavnika ove mjesne zajednice.

Svima nam je dobro poznato kako je teško i komplikovano obezbijediti finansijska sredstva sa viših nivoa vlasti za finansiranje lokalnih projekata. Uzimajući u obzir da je ovaj projekat uspješno realiziran, to dovoljno govori o agilnosti i spremnosti predstavnika ove mjesne zajednice, rekao je premijer Gutić, te se zahvalio Federalnom ministarstvu na razumijevanju i odobravanju finansiranja ovog projekta, koji znači mnogo za mještane Bokavića, Općine Lukavac, ali i cijelog Tuzlanskog kantona.

Na kraju sastanka premijer je pozvao vinovnike današnjeg sastanka, da sa istim žarom nastave svoje aktivnosti i privlačenje investicija u svoju mikro sredinu.

Mjesna zajednica Bokavići ima prilično važne vodotoke na svom području i Vlada će već naredne godine, putem Općine Lukavac, nastojati da na ovom području realizira neke od značajnijih projekata iz oblasti vodoprivrede, zaključio je premijer Gutić.