Premijer Vlade TK upriličio prijem za predstavnike MZ Bokavići

11 5.756

Vlada Tuzlanskog kantona brine i o stanju u lokalnim sredinama. Dokaz za to je i današnji prijem za predstavnike mjesne zajednice Bokavići.

Ovom prilikom mještani Bokavića su ukratko prezentirali stanje u svojoj sredini kao i nedavno realizirani projekat izgradnje pješačkog mosta između Bokavića i Modraca. Ovaj projekat, u vrijednosti od oko 187.000 KM finansiralo je Federalno ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva.

Premijer je tokom sastanka pohvalio agilnost predstavnika ove mjesne zajednice.

Svima nam je dobro poznato kako je teško i komplikovano obezbijediti finansijska sredstva sa viših nivoa vlasti za finansiranje lokalnih projekata. Uzimajući u obzir da je ovaj projekat uspješno realiziran, to dovoljno govori o agilnosti i spremnosti predstavnika ove mjesne zajednice, rekao je premijer Gutić, te se zahvalio Federalnom ministarstvu na razumijevanju i odobravanju finansiranja ovog projekta, koji znači mnogo za mještane Bokavića, Općine Lukavac, ali i cijelog Tuzlanskog kantona.

Na kraju sastanka premijer je pozvao vinovnike današnjeg sastanka, da sa istim žarom nastave svoje aktivnosti i privlačenje investicija u svoju mikro sredinu.

Mjesna zajednica Bokavići ima prilično važne vodotoke na svom području i Vlada će već naredne godine, putem Općine Lukavac, nastojati da na ovom području realizira neke od značajnijih projekata iz oblasti vodoprivrede, zaključio je premijer Gutić.

Leave a Reply

11 komentara za članak "Premijer Vlade TK upriličio prijem za predstavnike MZ Bokavići"

avatar
najnoviji najstariji popularni
stranka
Gost
stranka

Sve Sda otisli se zalit babi sto im nacelnik nalazi sredstva,za ulaganje,i sto pare neda njima u ruke….

Upitnik
Gost
Upitnik

Ispada da je most sagradjen prosle godine u sempembru a da mi nismo vidjeli zbog opticke varke,ja juce nisam vidio tarika iz bokavica na mostu,da li zbog toga trebam ic jaraku na pregled,sdp insideru mozes li mi srediti da i meni donesu kilu kafe,paklo pokvarenih makarona i dvajst maraka pred slj izbore,Opoziv Vijeca i MZ

SDP Insider
Gost
SDP Insider

Mogu jarane, za takve likove kojima još nije jasno ko je obezbjedio sredstva i napravio most, ko radi na uređenju zgrade opštine a ko oda po ozrenu i vadi panjeve mogu obezbjediti da ne idete Jaraku nego direktno u psihijatrijsku kliniku ili za tvoj nivo obrazovanja ludaru. Kad vam čojk uspije prodati lafinu i vodati da mu krčite šumu ludara je jedino mjesto koje vam može pomoći. Eno rekoše vam moji bivši drugovi da lafinaš nije bio nezavisan kandidat možeš misliti bio zavisan. De malo uključite taj mozak za šta vam služi?

inspektor
Gost
inspektor

Svaka cast predstavnicima mz bokavici. Evo ko nije znao ko su imaju sliku pa nek vide Samo tako bokavljani, borite se za svoje Bokavice.Nemojte dozvoliti lafinasu da sa svojim hamalima rade sta hoce u Bokavicu.Neka se tako bore i druge mz protiv zla zvano delic.prethodna vlast vam je ostavila i izvorista i sretstva za sajlu a hamali lafinasa neka to odrzavaju kao i u poljicu i u drugim mz

nije stranka
Gost
nije stranka

Jebem vam cenzuru u demokratskom društvu

Enver
Gost
Enver

Pitaj lafinaša Delića kakvu on cenzuru sprovodi na svojim stranicama, bokavljani svaka Vam čast vi ste primjer kako se bori za svoju mjesnu zajednicu, i premijer je primjetio Vaš trud i rad samo naprijed

2018
Gost
2018

Ako je sdpinsider bio u SDP nije ni čudo da je SDP bio 12 godina u ”opoziciji”,pod navodnicima jer:2006 birački odbori SDP SH kandidatu u Gnojnici i Turiji pomažu da prođe u skupštinu dopisivajući glasove,taj isti postaje vd oo SDP te savjetnik načelnika,nije ni čudo što je SDP dobio samo 5 vijećnika,a u SDP bio Jarak među glavnima.Direktor DZ M.J,zatim S.H. nekadašni savjetnik načelnika ,zatim zaposlenik Hotela DZ.B,krivac za propast mnogih firmi,zatim sdp insider(možda je on jedna od nabrojanih),zatim sadašnji Predsjedavajući OV te još poneki i nezaslužuju da budu SDP,jadan je bio SDP s njima,i nisma bio glasač zadnjih 15 godina,sad neću glasat ako bude dotični iz Hotela na listi,a za osobu koja čisti i uređuje svoje mjesto H.I. ili za osobu koja gradi kuću za ugroženu porodicu J.M. ili osobu koja je otvorila Most Sajlu vrijedi glasat :Da li je neko od 3 navedena uzeo ijednu KM iz budžeta nezakonski?Jedina mana E.D. je što nije iz SDA,da sve to radi neko iz SDA(što je nemoguće) SDA ovcima bi bilo dobro,čime li ga osvojio DŽ.B iz Hotela to mi nije Jasno,ipak DZ B je kriminalac

SDP Insider
Gost
SDP Insider

Vi ste očigledan primjerak nekog ko nasjede na populističku retoriku lafinaša. On i njemu slični praznoglavci da bi se održali ili došli do pozicije koriste termine: kriminal, lopovi, nacionalisti, revolucija, ljudska prava itd. Evo vi ste usvojili izraz kriminal i kriminalac to drug moj dokazuje sud na osnovu dokaza, ako imate dokaze vi ili bilo ko drugi dajte ih i neka se hapse i odgovaraju. Vi ćete glasati za nekog ko je otvorio most i to vam je argument e svaka vam čast mudra odluka i jak argument. A da Vas pitam smijete li lafinaša pitati zašto ne kaže šta je sa 1.700.000 KM duga o čemu je drečo ko jarac, smijete li ga upitati kako je zaposlio ženu u socijalno bez konkursa, smijete li ga upitati što je u komisji za ekološku dozvolu za GIKIL a GIKIL nas potrova, smijete li ga upitati u koliko stranaka je bio i kako su ga ljudi pročitali i najurili. Nesmijete drug moj jer želite idealnog lika da proizvedete u nekakvog vođu koji rješava sve. De se malo saberite i dajte da ovog šarlatana, prevrtanera i teškog prevaranta pošaljemo u Tuzlu i dovedemo sposobnog bez obzira na stranku.

BSK
Gost
BSK

Bokavljani dragi pa zar nisu banovici kumovali dolasku ede na vlast oteo se kontorlo haman???jos jedan dokaz da edin hoce da zavadi narod i onda da radi sta hoce al nece mu uspjet ja sam siguran

Dzeko
Gost
Dzeko

E jesu se ufatili sajle dragi Allahu. Sad ce ih Take zvat na veceru da ih utjesi. Lukavac je propo ko kvacilo. I nema dalje. Kako toga niste svjesni. Treba ovo sve ugasiti i bjezati.

inspektor
Gost
inspektor

Bolje je imati jednu sliku sa premijerom nego hiljadu sa tudim projektima
Pametnom dosta