Pogledajte na koji način su lukavačke heroine pružale podršku vojnicima na ratnom frontu (VIDEO)

3 5.013

Tokom agresije na Bosnu i Hercegovinu pored pripadnika Armije u gradovima se nalazio drugi front odbrane, to su majke golobradih mladića koji su branili jedinu zemlju koju imaju.

Lukavac je imao svoje heroine, žene koje su pored uzbuna i granatiranja spremale hranu i slale vojnicima na ratnim linijama.

U prilogu Elvisa Avdića možete pogledati i poslušati šta su majke spremile i poručile vojnicima na frontu.

Pozdravljam sve drugarice koje su danas i koje će u budućnosti na učestvuju u ovakvim humanim akcijama. Također, željela bi uputiti tople pozdrave našim hrabrim braniocima na ratištu i poželjela bi im dobro zdravlje, sreću i da sve ovo što brže prestane. Ja imam dva sina u teritorijalnoj odbrani i sretna sam što su tamo i ako zatreba i ja ću sutra. Poručila bih svima da se opamete, da se urazume jer život je jedan. Izjavila je u video prilogu Behija Rusman.

Pozivamo i molimo sve one koji posjeduju video materijele i fotografije iz vremena agresije, kao i perioda do 1992. godine da nam se jave na email: redakcija@sodalive.ba

Leave a Reply

3 komentara za članak "Pogledajte na koji način su lukavačke heroine pružale podršku vojnicima na ratnom frontu (VIDEO)"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Moja kona, Osmanovic nana.
Legenda.

Mufid
Gost
Mufid

Ženama svaka čast pa i od ove dobi hvala ali dabogda da je to šta došlo do boraca od intendanture i komande.
Ja znam da su se borcima na liniji dijelile mekinje ko stoci a furman Arap i kompanija zadrigli ko tovljenici od mesine i konzervi.

PDA down
Gost
PDA down

Dobar snimak pravo. Zvuk je u HD rezoluciji. Sreća pa znam čitat s usana.