Počeli radovi na izgradnji savremenog pružnog prelaza! (FOTO)

11 10.188

Danas su počeli radovi na modernizaciji pružnog prijelaza u ulici Lukavačkih brigada, koji je godinama u izuzetno lošem stanju, što će značajnoj mjeri doprinjeti sigurnijem saobraćanju vozila i poboljšati uslove korištenja pružnog prijelaza.

Radovi čija se vrijednost procjenjuje na 75.000KM trajat će 6 dana a izvođenje radova će u većinskom dijelu finansirati Željeznice FBiH. Općina Lukavac će snositi troškove obrade, asfaltiranja i građevinskog materijala.

Tokom izvođenja radova, saobraćaj će se odvijati kroz Milerovu i Prvu ulicu.

Leave a Reply

11 komentara za članak "Počeli radovi na izgradnji savremenog pružnog prelaza! (FOTO)"

avatar
najnoviji najstariji popularni
željo
Gost
željo

Bravo željeznico tačni ste ko japanska željeznica..haha..samo naprijed..

kokuz
Gost
kokuz

Kakav je to prelaz preko pruge vrijedan 75.000 KM ??

Milenko Blagojević
Gost
Milenko Blagojević

Ovo je mali korak za pučanstvo, a veliki za politiku…

Neko
Gost
Neko

Najavljujemo i radujemo se pruznom prelazu, jos ga i nazivamo modernim ?????
Eeeeee jesmo srozani da dublje ne moze 🙁

dino
Gost
dino

Eh još da su našli da im to neko uradi kao treba – da radi u 3 smjene, a ne ovako od 24 sata rade 8 i onda prolaz blokiran slijedećih 16 sati a niko ne radi ništa.

Istina
Gost
Istina

To je problem u svim primitivnim drzavama treceg svijeta. I biti ce tako sve dok se ne donese odluka na drzavnom nivou da infrastrukturni radovi se moraju izvoditi 24 sata na dan, 7 dana u sedmici kako bi udar na saobracaj i ekonomiju bio minimalan.

Niki
Gost
Niki

To je bezšinski-solarni prelaz koji kosta oko 75000 KM i prema propisima bit ce makar 15 cm visociji no obicni asfalt tako uraden da se mogu pootkidati tockovi kad se prede preko tog prelaza.

Nicolas
Gost
Nicolas

Jos malo pa cemo imat savremeni pruzni prelaz ali vozovi nece imati sta voziti i onako je sve unisteno i rudnici i koksara i umel i plinara itd…

crni
Member
crni

Malo se strpite, da vididimo sta ce se desiti nakon radova, pa onda komentarisite, a ono sto sam vidio od opreme i kako rade sa mam pesimista, bumo vidil.

Azur Jahić
Gost
Azur Jahić

ovo se sve moglo i prije uraditi nego nismo imali dobrog predsjednika imali konja eto !!

Ema
Gost
Ema

Vi necete biti zadovoljni da ovom drzavom ili cak opcinom vlada covjrk kao sto je bio tito….Dokle god budete tako razmisljali i davali podrsku za svako sljedece ulaganje nikad do promjene doci nece!
Pitala bih ove nezaposlene i te koji podruguju ovaj projekat dali je iko od tih ljudi izasao na cestu pitao treba li pomoc i moze li se zaraditi koji dinar ….NIJE 100 %
Prema tome ne ser…..