Pazi rupa na putu: Saopštenje Općine Lukavac u vezi sanacije putne komunikacije

9 4.009

Povodom češtih pojava udarnih rupa na putevima širom Lukavca i općine, oglasila se Općina saopštenjem za javnost:

Tokom zime, češće se pojavljuju udarne rupe na putevima jer snježne padavine, so, abrazivni materijal, grtalice i opterećenja dovode do oštećenja putne komunikacije.

U proljećnom periodu, poslije topljenja snijega, postaju vidljivi štetni efekti zime po putnu komunikaciju, te smo svjedoci vidljivih oštećenja i udarnih rupa na putevima.

Svjesni smo opasnosti i smetnji prouzrokovanih ovim oštećenjima te upozoravamo građane da opreznije voze i molimo ih za razumijevanje i strpljenje.

Čim se stvore povoljne vremenske prilike koje omogućavaju radove asfaltiranja, općinske službe nadležne za ove radove angažovati će izvođača radova na rješavanju nastalih oštećenja.

Leave a Reply

9 komentara za članak "Pazi rupa na putu: Saopštenje Općine Lukavac u vezi sanacije putne komunikacije"

avatar
najnoviji najstariji popularni
JA Sam
Gost
JA Sam

Prave ljudi mozaik

enko
Gost
enko

Jel ovo kod nas u Lukavcu ili u Tuzli?
Idioti krpite te rupe jer će neko poginuti pa vam onda valja u zatvor.Ostavite se tribina i skupova i skupih Džipova.

crni
Member
crni

Ova slika u naslovnici je iz 2014. godine, samo sto je neko maznuo europaletu.

alko
Gost
alko

Urbani načelnik Vam predlažete da se strpite dok se on voza skupocjenim Džipom kupljenim parama građana općine Lukavac,a Vi Lukavački seljaci do tada se vozajte biciklom i obilazite rupe.

memo
Gost
memo

Tom licemjeru koji glumata da je nacelnik i koji se lazno predstavlja i vara nisu na pameti rupe na cesti niti su mu na pameti gradjani,jer se taj licemjer vozi u skupim autima od 100.000 KM na racun gradjana i za njihove pare i on licemjer i prevarant ne osjeca te rupe na cesti dok gradjani opstine Lukavac nemaju sta jest.Borci i njihova djeca skapaju od gladi i nemaju hljeba a on se voza ko pasa molim te lijepo koji je to bezobrazluk i koji je to pokvarenjaluk.On je dosao samo po zadatku iz Tuzle da unisti Lukavac i da pokrade sve pare,To je njegov cilj,Licemjeru nije ti opstina Lukavac babovina.Gooo Hoooom…. IDI…

hamzic
Gost
hamzic

Dok se Glavonačelnik bavi SDP POLITIKOM I DRŽI TRIBINE građani odvaljuju točkove od automobila na udarnim rupama širom općine Lukavac.Treba da zna Delić da građani plaćaju puitarinu i pune budžet kako bi imali normalne puteve.Nema on vremena ima prečeg posla hodat po našim mjesnim zajednicama i prodavat LAFINU.

Akcelerator
Gost
Akcelerator

Tempira krpljenje pred referendum, da narod pred glasanje stekne utisak da i on nešt krpi i radi. Do tada krpi rupe u glavama svojih edoista.

haftakhaftakus
Gost
haftakhaftakus

Šta da je snijeg padao više od 4 dana u ovoj godini?
Ona prošla (SDA) vlast je udarne rupe punila betonom. Ova današnja (SDP) vlast te iste rupe puni šljunkom.

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

El Dumo popunjava sve duminom, cak i rupe na putevima…