Ovim osobama, udruženjima i fudbalskim klubovima su dodjeljene betonske cijevi i građevinski materijal

15 5.790

Nakon što se u posljednje vrijeme mnogo prašine podiglo oko raspodjele budžetskih sredstava u vidu dodjele građevinskog materijala, istražili smo i odlučili lukavačkoj javnosti ustupiti konačne rang liste podnosioca zahtjeva koji su prema kriterijima Općine Lukavac “ispunili uslove” za dodjelu materijala.

Naime, programom raspodjele građevinskog materijala pozvane su mjesne zajednice, javne ustanove, sportska i kulturna udruženja građana, a formirana je rang lista prema kojoj se vršila raspodjela betonskih cijevi za odvodnju otpadnih i površinskih voda, kao i građevinskog materijala pojedincima, nekima za čak i dvije Mjesne zajednice!?

Među podnosiocima zahtjeva koji su dobili betonske cijevi je njih 27, dok je građevinski materijal dobilo 38 podnosioca zahtjeva, među kojima su “neformalne grupe građana”, sportski klubovi, ali i pojedinci bliski pojedinim političkim partijama.

Tako je Damadžić Mehmed zadužen da dobije sredstva kao “grupa građana” za MZ Huskići i Lukavac Mjesto, nepoznata grupa građana dobila je sredstva za MZ Turija, Nedžad Hanić je dobio betonske cijevi ispred “grupe građana” u Tabacima,

Zvuči nevjerovatno da se u pojedinim mjesnim zajednicama sportski klubovi zadužuju za infrasktukturne radove, a sve u cilju zaobilaženja legalno izabranih predstavnika MZ.

Donosimo i konačne rang liste sportskih klubova, udruženja i odgovornih lica kojima su dodijeljene betonske cijevi i građevinski materijal, pa procijenite sami.

Program raspodjele betonskih cijevi za odvodnju otpadnih i površinskih voda
Program raspodjele betonskih cijevi za odvodnju otpadnih i površinskih voda

Leave a Reply

15 komentara za članak "Ovim osobama, udruženjima i fudbalskim klubovima su dodjeljene betonske cijevi i građevinski materijal"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Sda
Gost
Sda

MZ Prokosovic gdje ce ugraditi betonske cijevi.Imaju potok iza ledja igralista koji plavi svake godine pa eto da vam dam ideju u MZ Prokosovici gdje da postave te cijevi.potok je duzine oko 50 metara pa eto da vidimo dali ce biti sta uradjeno.

Heh
Gost
Heh

Obrati se predsjedniku MZ jer je on aplicirao… pitaj ga gdje ce stavit. STA je predsjednik u MZ a želi da doprinese pa ide i traži od načelnika, ne bude “zaobiđen”

gold
Gost
gold

mz prokosovici nije dobila te cijevi niti je iko to iz prokosovica dobio

Sda
Gost
Sda

Pod br.14 pise MZ Prokosovic 70 bodova.jsZX5

hamzic
Gost
hamzic

Dijeli Delić ko da mu je ćaćevina,a sve vrijedni aktivisti SDP-a.Sad ćemo pozvati SIPU da provjeri kome je šta podijelio Delić u parama a kome u materijalu.Nakon toga valja na Kozlovac.Jer ide prijava za zlupotrebu položaja.(Hanić-Tabaci,Enčika-Lukavac Mjesti i Huskići idr.partijski jarani)

Omladinac
Gost
Omladinac
Prilikom raspisivanja Poziva za raspodjelu građevinskog materijala odmah se vidjelo da nešto sa njim neće biti u redu. Ne postoji nigdje ama baš nigdje, čak ni u Katmanduu da u Pozivu ne postoji rok do kada je otvoren odnosno kada se zatvara isti. Samo je slučaj kod Delica da isti glasi :”Poziv ostaje otvoren do raspodjele građevinskog materijala” , nigdje veze… Ovim Pozivom pozvane su mjesne zajednice, javne ustanove, sportska i kulturna udruženja građana, a ne fizička lica… U ovim tabelama je više matičnih brojeva nego ID brojeva… Zar ne treba da pored MZ stoji ID broj a ne matični broj??? Nadam se da će neko pokrenuti istražne radnje na način da se utvrdi zloupotreba od strane komisije i načelnika. MZ Huskići – Damadžić Mehmed JMB ( da li imenovani ima Saglasnost MZ Huskići??) MZ Turija – grupa građana JMB (grupa građana ispred MZ Turija?? ma dajte…) MZ Lukavac mjesto Damadžić Mehmed JMB (opet Damadžić ali ispred MZ Lukavac Mjesto… ma dajte…) MZ Poljice gornje JMB (MZ ima svoj ID broj) MZ Dobosnica Gornja – JMB (MZ ima svoj ID broj) MZ Tabaci- Nedžad Hanić JMB (da li Hanić ima saglasnost MZ Tabaci?? ako nema, zašto se stavlja pored njegovog… Read more »
Živio SDP
Gost
Živio SDP

Sve transparetno lijepo odeš na lice mjesta i prijaviš onog ko nije ugradio stvari gdje treba

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

Kad “Svetac“ blago dijeli…

Delicevci i Kukicevci
Gost
Delicevci i Kukicevci

Znači u sportskim klubovima sve sami cjevari?! Fino baš! Čime se bave ovi, da ne prave visecijevne bacače hahahaha joj Dedlica Lafinasa hah Dedlicu bliži se dedline!!!

jahh
Gost
jahh

A da malo istrazite zasto su pretstavnici MZ zaobiđeni, te da li su zeljeli biti zaobiđeni ?! Te da li su mještani zadovoljni načinom na koji dotični godinama obnasaju funkcije u MZ i jednostavno nemoguca misija je postaviti nekog drugog, borba za poziciju u MZ ! Ovdje su navedene jos neke neformalne grupe bliske nekim drugim politickim opcijama !

samir
Gost
samir

Ako već govorite o ovom pitanju, onda tačno navedite o kojim MZ mislite. Ima i onih MZ gdje se kontinuirano vrši rotacija ljudi u MZ!

SDPInsider
Gost
SDPInsider

Šta se čudite pa lafinaš je to, on može podjeliti i grupi medvjeda šta oće, urbani je to načetnik okružen seljacima, djelilac cijevi i ekspert za vađenje panjeva.

Živio SDP
Gost
Živio SDP

Ko ti je kriv što nisi partijski jaran,ja 12 godina nisam SDA zato hodam po Blatu,nije hdjeo predhodni načelnik bez knjižice 200 metara državnog puta da asvaltira

Petlja
Gost
Petlja

Sa urednom dokumentacijom i potpisima gradjana isli smo u mz Hrvati da nam odobre ,ali Sda-ovci nisu htjeli da udare pecat,jet oni ne zele da se sta radi ako se oni ne pitaju.Sve je po prvi put transparentno,jer prije niko nije ni znao da se moze nesto da dobije.Krali i sklanjali za sebe i za one kojima oni zele da daju kao da je njihovo vlasnistvo,ali toga nema vise padaju i sada su gotovi i sve im je krivo pa makar to bilo i za njih dobro.

Lukavac 1
Gost
Lukavac 1

Portal Sodalive namjerno ili nenamjerno unosi nejasnoce, lijepo je rečeno da su to Konačne rang liste podnosioca zahtjeva koji su prema kriterijima općine Lukavac ispunjavaju uslove za dodjelu materijala, a ne KONČNE LISTE koje sve dobio materijal i cjevi, i da je odobreno svima od strane općine, treba pročitat naslov tabele.