Općinski načelnik održao sastanak sa Vijećem mladih Bremena

2 4.810

Načelnik Delić je u petak razgovarao sa mladima Lukavca organizovanim u Vijeće mladih Bremena, kojom prilikom ih je upoznao sa aktivnostima koje će se realizirati u narednom periodu, a koje će biti prvenstveno usmjerene na mlade općine.

Planirano je da predstojeći Lukavački sajam „List“, koji će od ove godine biti Sajam turizma i ekologije i na kojem će se održati okrugli sto na temu „Podrška lokalne zajednice mladim osobama“, bude prilika za otvaranje Centra za mlade u Lukavcu. Zamišljeno je da će na jednom mjestu, pored Centra za mlade, biti smješten i Businnes Start up Centar (Centar za podršku biznisu), LAG (Lokalna akciona grupa), kao i Centar za poduzetnike. Cilj je da se mladi Lukavca putem ovog Centra i sadržaja koji će ponuditi, što bolje pripreme za tržište rada.

Centar će biti smješten u prostoru bivše Civilne zaštite, koji će se do mjeseca maja i opremiti i staviti u funkciju. Načelnik Delić je istakao važnost postojanja jedne centralne organizacije za mlade u Lukavcu, čije će aktivnosti biti otvorene za sve mlade, bez obzira na njihovo opredjeljenje.

Na sastanku je bilo govora o formiranju dobrovoljnih jedinica u okviru Civilne zaštite, sa službama za spašavanje, koje će raditi na dobrovoljnoj volonterskoj osnovi, a najavljene su i ekološke akcije koje će se organizovati u narednom periodu, a povodom 22. aprila Dana planete Zemlja i u kojoj će, takođe mladi uzeti učešće.

Leave a Reply

2 komentara za članak "Općinski načelnik održao sastanak sa Vijećem mladih Bremena"

avatar
najnoviji najstariji popularni
SDP Insider
Gost
SDP Insider

Čudo od “čovjeka”, samo djeci i hablečinama crvenim može lafinu prodavati.

zgembo
Gost
zgembo

“trla baba lan da joj prođe dan…”