Leatex

Održana sjednica OO Stranke za BiH Lukavac: Osmanbegović predsjednik, Hankić, Sakić i Imamović isključeni iz stranke!

9 2.938

Općinski Savjet Stranke za Bosnu i Hercegovinu Lukavac na sinoć održanoj redovnoj sjednici razmatrao je aktuelnu situaciju nastalu povodom napuštanja SBiH od strane pojedinih članova Općinskog Savjeta SBiH Lukavac. Članovi općinskog savjeta su analizirajući protekla dešavanja, i ocjenjujući novonastalu situaciju u OS SBiH Lukavac, jednoglasno donijeli odluku da se razriješe dužnosti dosadašnji predsjednik OS SBiH Lukavac, Refik Hankić, te članovi OS SBiH Lukavac Almir Sakić i Merlina Imamović. Navedeni bivši članovi OS SBiH Lukavac su u posljednje vrijeme djelovali suprotno Statutu Stranke za Bosnu i Hercegovinu, te svojim angažmanom u članstvu drugog političkog subjekta pokušali nanijeti štetu i ugled Stranci za Bosnu i Hercegovinu.

Na sinoć održanoj sjednici Općinskog Savjeta SBiH Lukavac, donešena je odluka da se Refik Hankić, Almir Sakić i Merlina Imamović isključe iz članstva SBiH. Postupak isključenja iz članstva bit će primjenjen i za druge članove Općinskog Savjeta SBiH Lukavac kada se definitivno potvrdi njihovo djelovanje suprotno Statutu SBiH te nastojanje da se na nekorektan i subverzivan način naruši ugled Stranke za Bosnu i Hercegovinu.

Sjednici OS SBiH Lukavac prisustvovali su i članovi Kolegija Kantonalnog Vijeća SBiH Tuzlanskog Kantona, mr. Besim Imamović i drugi članovi ovog kolegija.

Na ovoj sjednici donešena je odluka o izboru novog predsjednika Općinskog Savjeta SBiH Lukavac. Nakon glasanja, za predsjednika je, uz jedan uzdržan glas, izabran dr. Dževdet Osmanbegović, dugogodišnji član SBiH Lukavac i vijećnik u Općinskom Vijeću Lukavac. Članovi općinskog savjeta u narednom periodu očekuju efikasniji i uspješniji rad kompletne organizacije SBiH za područje općine Lukavac. Ta aktivnost, prije svega, očitovat će se kroz djelovanje u svim mjesnim ograncima SBiH, zatim aktivnostima Kluba Vijećnika SBiH u Općinskom Vijeću Lukavac. Svoju aktivnost SBiH Lukavac usmjerit će, prije svega, kroz svoje zvanične programe i političke platforme. OS SBiH Lukavac je uvjeren da će građani prepoznati značaj politike SBiH, te da će dati podršku za aktivnosti koje imaju svoj konzistentan rad, koji je usmjeren, prije svega, na očuvanje sloboda i integriteta svih stanovnika Općine Lukavac.

Novoizabrani predsjednik, dr.Dževdet Osmanbegović, zahvalio se na ukazanom mu povjerenju, te je istakao da će raditi timski sa svim kolegama u općinskom savjetu, te da će dosljedno poštivati Statut i Program SBiH.

Leave a Reply

9 komentara za članak "Održana sjednica OO Stranke za BiH Lukavac: Osmanbegović predsjednik, Hankić, Sakić i Imamović isključeni iz stranke!"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Balašević
Gost
Balašević

U pravo vrijeme.
Poruka građanima Opštine je da na slijedećim izborimama,uključujući i majski referendum
potvrde jedino ispravnu lokalističku parolu : Lukavac- Lukavčanima.
Ovim postupkom ZA BiH je pokazala da je otvoreno ustala protiv širenja uticaja banovićkog moćnika Kukića i da nema milosti prema lokalnim materijalistima.
Siguran sam da u našoj Opštini ima domaće pameti i da nam Banovići i Tuzla neće više nikada krojiti kapu.

fare
Gost
fare

Ode *** Refko hvala Bogu za kratko vrijeme pokazao je pravo lice kao i njegov kum Almir dr.Sakić.

Omladinac
Gost
Omladinac

Čisti se i stranka za BiH i SDA smeća. S obzirom da je Kuko preko svog emisara Suada tražio da naš uvaženi načelnik potpiše za PDA, mogao bi i SDP da počne čistit svoje redove…
Valja stisnuti pa odbiti Kuku uvaženi načelniče… Ipak si ti sa njim sadio tikve..

Kardelj
Gost
Kardelj

Zar drugarica Zarfa nije u SDP??? ili je u obje stranke?

Borac Armije BiH
Gost
Borac Armije BiH

Zašto ovaj dr.Đeđo ne bi bio naš novi Načelnik, nakon majskog referenduma?
Ništa mu vala ne fali. Purački zet sa višegodišnjim prebivalištem u Lukavcu. Ratni doktor .Uvijek prvi na radnom mjestu.Uzoran roditelj.
Sa iskustvom predsjedavajućeg OV. Bez oraha u džepu.Boljeg kandidata po meni nema ni SDA.
Razmislite .

Heh
Gost
Heh

Vidim par članova SDA ovdje na ovim slikama..

Lukavac 1
Gost
Lukavac 1

Članovi stranke za BiH su ti članovi SDA, jer svi rade za njih samo se predstavljaju kao stranka za BiH. Kako Mihad nije umjesto Đeđe, jer on ti je SDA.

SBiH Lukavac = Privjesak SDA Lukavac
Gost
SBiH Lukavac = Privjesak SDA Lukavac

Prije 3-4 mjeseca OS SBiH Lukvac pokrenuo postupak isključenja iz stranke, a danas predsjednik OS SBiH Lukavac (http://www.sodalive.ba/aktuelnosti/lukavac-grad/sbih-lukavac-se-javno-ogradjuje-od-postupaka-vijecnika-sbih-dr-osmanbegovic-dzevdeta/). Gdje prestaje logika, počinju interesi.

Živio SDP
Gost
Živio SDP

Da pojasnimo
SBIH 1899 glasova
Podpredsjednik OV Lukavac,direktor klinike u Gračanici a sad PDA 613
član SDA 402
Lažni liberal i lažna komunjara 343
njih trojica 1358
Nema više SBIH Lukavac