Leatex

Održana 20. sjednica OV Lukavac: Vijećnici SDP-a i DF-a napustili sjednicu!

Foto: Arhiv
8 3.010

Jučer je u sali Policijske uprave Lukavac održana 20. redovna sjednica OV Lukavac.

Među nekoliko jednoglasno usvojienih tačaka izdvajamo i donošenje Odluke o raspisivanju Konkursa za prodaju neizgrađenog građevinskog zemljišta putem jadvnog nadmetanja, licitacije od 26.aprila. Vijećnici su usvojili i Odluku o utvrđivanju javnog interesa za rekonstrukciju i izmještanje trase regionalne ceste Lukavac – Vijenac – Banovići.

Podršku vijećnika ni ovoga puta nije dobio prijedlog o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji općinskog pravobranilaštva, kao ni izvještaj o godinšnjem izvršenju Budžeta Općine Lukavac za period 01.januar – 31. decembar 2017.godine.

Jednoglasno je usvojen plan rada Općinske izborne komisije za tekuću godinu, kao i informacija o zaštiti stanovništva od NUS-a. Nakon provedene javne rasprave na dnevnom redu se našla i tačka o proglašenju Lukavca gradom koja je jednoglasno usvojena i uputit će se u dalju proceduru.

Na sjednici je na inicijativu kluba vijećnika SDA na sjednici je razmatran i zahtjev za preispitivanje ovlaštenja općinskog načelnika, vezano za odluke imenovanja Nadzornog odbora i donošenje Statuta JP Rad Lukavac. Za ovakvu odluku glasalo je 16 vijećnika, 9 je bilo protiv i 3 suzdržana.

Prijedlog kluba SDA da se po hitnom postupku donese odluka  imenovanje privremenog Nadzornog odbora JP Rad Lukavac bio je uzrok velike pometnje. Načelnik, Edin Delić je pozvao državne općinske službenike, što su učinili i vijećnici SDP-a i DF-a, uz Kenana Omerdića i Sulejmana Brkića.

Šesnaest prisutnih vijećnika je nakon drame i napuštanja sjednice nastavilo rad te su imenovani privremeni NO JP Rad Lukavac, kao i privremeni Upravni odbor JU Dom zdravlja Lukavac.

Leave a Reply

8 komentara za članak "Održana 20. sjednica OV Lukavac: Vijećnici SDP-a i DF-a napustili sjednicu!"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Lafinas se izgubio
Gost
Lafinas se izgubio

Ima i Suljo Brkic Preletacevic s njima isto moralna vertikala i on je napustio sjednicu, jedino je on možda više stranaka od Delića promijenio! E moj Šiško i Dajana za kakvim Vi bolidima idete koji je Vama? De presaberite se na vrijeme okrenite se malo oko sebe Vi ste makar gradska djeca šta ćete Vi sa nekakvim Jakubima i tim Ibrakicem Bog Vam pamet dao!

maak
Gost
maak

SULJO BRKIC zvani golub prevrtac

Borac Armije BiH
Gost
Borac Armije BiH

“E moj Šiško i Dajana za kakvim Vi bolidima idete koji je Vama? De presaberite se na vrijeme okrenite se malo oko sebe Vi ste makar gradska djeca šta ćete Vi sa nekakvim Jakubima i tim Ibrakicem Bog Vam pamet dao! ”
Potpisujem i dodajem: ugledajte se na SBB.

Realan
Gost
Realan

Zapravo ovo je jedina istina. Cuj prekid sjednice, jer su oni napustili sjednicu… Sta si sve dopusta onaj ublehs. ON prekida sjednicu. tobejarabi

maak
Gost
maak

KUKO mijenja zakon da bi njegov poslusnik lafinas imao vise vlasti , koji su to kriminalci

patriota
Gost
patriota

Žao mi ovih iz DF-a. Ovakva politika koju vode će rezulturati činjenicom da na narednim izborima neće imati nijednog vijećnika, jer ovaj koga podržavaju sve poene (ako ih ima) pridaje sebi.

variola
Gost
variola

Lijepe li su drzavne jasle, i za iste se orgija, malo je onih koji cvrste drze uckur, jer je trend biti strancki dosupnik…

SahariZA
Gost
SahariZA

Koga ima bez njega se moze! Od sutra jeftinije gorivo u FBiH …jupiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii