Od njih 15, jedan vijećnik stao iza svog DA i donirao paušal

7 2.660

Nedavno smo javno objavili imena vijećnika koji su odbili, ali i prihvatili inicijativu vijećnika Sulejmana Brkića (SDP) o odricanju od jednog paušala vrijednosti 400KM u korist pomoći javnoj kuhinji u Lukavcu.

Tada je bilo onih koji su bili ispred sale za vrijeme glasanja (vijećnici DF-a), te na taj način izbjegli svoje izjašnjavanje iako su vrlo dobro znali da je u toku glasanje o ovoj veoma osjetljivoj temi. Bilo je i suzdržanih, ili bolje rečeno nedovoljno hrabrih, koji nisu smjeli reći NE.

Bilo je i onih 15, koji su glasali da se žele odreći paušala i koji su na taj način kod građana zaradili jeftine političke poene. Oni su profitirali najviše, dobili su paušal, ali i jeftine poene kod građana.

Kažemo jeftine, jer kako saznajemo samo se jedan od petnaest vijećnika udostojio odreći paušala, pokazati ozbiljnost situacije i donirati isti za pomoć najugroženijim građanima.

Riječ je o vijećniku Sulejmanu Brkiću, koji je na svom Facebook profilu napisao:

“Da ne ostane samo u formi prijedloga. Jutros sam UA Ruke prijateljstva, na njihov žiro račun, u svrhu pomoći dječijoj kuhinji, uplatio iznos od 400 KM.”

Osim Brkića, vijećnik Ramiz Frljanović na čiji je prijedlog uslijedila inicijativa o doniranju paušala, je na glasanju bio protiv pomoći u ovom obliku. Ipak, Frljanović je pomogao javnoj kuhinji doniranjem namirnica nekoliko dana nakon pomenute sjednice.

Ove donacije su potvrđene i od strane UA “Ruke prijateljstva”.

Ostaje da se vidi da li će i ostali vijećnici slijediti primjer Brkića ili će ipak prije zagrabiti u džep građana tj. budžet.

Leave a Reply

7 komentara za članak "Od njih 15, jedan vijećnik stao iza svog DA i donirao paušal"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Vozace Vas Cackovic u novi jeep
Gost
Vozace Vas Cackovic u novi jeep

Dokle je Općinsko Vijeće dogurala tito dragi kad im je Sulejman I Preletacevic svijetla tačka i karakter za primjer…pih

Asim Hujka
Gost
Asim Hujka

Pa dosta se je hrsuz nahašao društvenih para i mnogo su mu valjali Arapćići kad su ga uvalili u puteve da ministruje, a on se sada ko fol našao da odvadi narodu narodnog, pa kidisao da i druge motivira. Brkula, odaho bi Lukavac i lukavčani kad bi bilo manje takvih u Lukavcu ko što si ti. Bilo bi mnogo manje gladnih i jadnih!

krimolovac
Gost
krimolovac

Čuj Brkić ” humanitarac”,pa ljudi čovjek je *** koji se namarisao love i sad dijeli narodno.Bravo za one koji promovišu ovog PRELETAČA, jer svaka njeova inicijativa je čisti POPULIZAM baš kao i kod Lafinaša.Onaj ko dijeli u ime ALLAHA dijeli od svoga imetka i to da niko ne zna, jer ALLAH ne voli one koji se hvale.

Ismet
Gost
Ismet

Koliko si para pokrao u cestama mozes kamion hrane svake sedmice da doniras

blinker56
Gost
blinker56

Dragi VJECNICI–Nedajte svoj PAUSAL,jer ste vi to TESKOM MUKOM ZARADILI.

Mujo Becirovic
Gost
Mujo Becirovic

Nece od vijecnika vise niko marke dati za tu jadnu djecu. Svaka cast Brkicu a gdje su ti SDA-ovci i koje kakave Struje i Jusufovici sto ba malo ne donirate tu djecicu ionako niste zaradili te pare. Proklestina je najgora a i gladne se oci nemogu nahraniti.

Sodakox
Gost
Sodakox

To care svaka čast,a svi ostali ste prave fukare tako se i dokazali,šljam