NB Lukavac: Neuspjeli pokušaj opoziva ukazuje na skori kraj vladavine besperspektivnih i retrogradnih politika u TK

9 5.068

Nakon neuspjelog pokušaja opoziva načelnika Općine Lukavac, Edina Delića, NB Lukavac ističe zadovoljstvo što je juče u Lukavcu pobijedila volja naroda, a ne volja SDA i njenih koalicionih partnera, koji su, uz polički pritisak, pokušali na silu promijeniti izbor građana.

Od samog osnivanja, Nezavisnog blok Lukavac je osuđivao bespotrebnu odluku Općinskog vijeća Lukavac, da se ide na referendum o opozivu načelnika, bez i jednog utemeljenog i važnog argumenta za opoziv, a na finansijsku štetu svih građana Lukavca.

Nakon neuspjelog pokušaja opoziva načelnika, bilo bi u najmanju ruku moralno da SDA Lukavac prepusti vođenje Općinskog vijeća strankama okupljenim oko načelnika, koji će, kao što su i dokazali, raditi u interesu građana i koji neće građane Lukavca držati kao taoce propale ideologije.

Jučerašnja dešavanja u Lukavcu, pokazala su da je TK spreman za promjene, te najavili kraj jedne retrogradne, besperspektivne politike, koja građanima Lukavca, Tuzlanskog kantona i čitave Bosne i Hercegovine, nije donijela ništa dobro.

NB Lukavac čestita načelniku Deliću na pobjedi i izražava nadu da će i u narednom periodu raditi još angažiranije, bolje, predanije u interesu svih građana Lukavca, koji su i ovog puta stali uz svog načelnika.

Leave a Reply

9 komentara za članak "NB Lukavac: Neuspjeli pokušaj opoziva ukazuje na skori kraj vladavine besperspektivnih i retrogradnih politika u TK"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Senci
Gost
Senci

SDA u opstinskom vijecu sa Suljicem zajedno, treba istjerat iz opstinskog vijeca i naplatit im sve troskove refernduma napravljeni gradjanima Lukavca koji su i prije godinu ipo izabrali Delica.
Trazili su referendum sada neka ga i plate i bace se u smece gdje im je i mjesto.

Damir
Gost
Damir

Mene licno zanima sta CE delegacija iz SDA sad reci na propali opoziv

Emir
Gost
Emir

Nista Nezavisni Blok nije bolji od SDA samo.ste mjsto zelenih dresova obukli plave..Sve ista ekipa kompanija.Nacelnice sto dalje od NB to su svi kukini sinovip

CHE
Gost
CHE

Pa i Delić ti je Kukin sin.
Kukino vanbračno dijete.
To ćeš vidjeti sada na izborima kada na TK u koaliciju uđu SDP, SBB i PDA.

Dino
Gost
Dino

Ciji si ti Emire sin??Lupas ko da si Sarajke dobio bbesplatno ljiljanku..Gotovo je sa SDA …

karlmarks
Gost
karlmarks

Eto sad i ovaj NB ko Naša stranka ima šta da kaže jade jadave nećete imat ni 300 glasova a Kukini mogu do 700/800 i to sad za dvije godine ni vjećnika SDA je pokret SDP partija i to he to ostali sića nebitni

variola
Gost
variola

Jos jedna zakonodavna utakmica u kojoj je ulog jednostran. Zalosno je sto porazeni zadrzava zakonsku poziciju, jer su u ovoj utakmici “napadaci” trazili potvrdu, i dobili je (ili nisu), opravdanosti stavova kroz glasacko tijelo. Shodno tome bi trebali ponovno preispitati odluke, zakljucke, rjesenja OV kakouprave JU DZ Lukavac, i zaposljavanja nekada prozivanih 20 i kusur medicinskih tehnicara, mladih, ali i podobnih, tako i ostalih vijecnickih odluka. Hoce li Ibrakic pokrenuti ponovno pitanje obespravljenih medicinskih sestara i brace koji gule decenijama na nasim “truhlim” biroima za zaposljavanje? Drugo poluvrijeme se nastavlja … a narod, bog(u)mi prati …

Borac Armije BiH
Gost
Borac Armije BiH

Zaboravi ti da napišeš da taj kruševački kadar SDPea usput preispita i svoje nekonkursno zapošljavanje u GIKIL ili pak zapošljavanje takođe ne konkursno sina od SDP e kadra Halilovića? Hajrudina u Cementaru, naravno u režiji nadasve prepametnog Pitagore.
Kada se preispituje pnda treba temeljno a ne samo parcijalno kako tebi odgovara.

variola
Gost
variola

Nit’ sam zeleni nit’ crveni, pa sam stoga komentarisao orkestrirane smjene uprave kako je i navedeno, te radno pravni status “obespravljenih”. Cim delegat bude na OV i ostalo s”r”anacko zaposljavanje treba “h”in derat. Al’ fakat sad ih je poder'o.