Leatex

Nasiha Pozder: Zbog GIKIL-a uvest ćemo rigidne kaznene mjere za neodgovorne zagađivače

4 2.490

Federalno ministarstvo okoliša i turizma odbacilo je Zahtjev za izdavanje okolišne dozvole za GIKIL d.o.o. Lukavac.

To u Federalnom ministarstvu turizma i okoliša smatraju uspjehom te najavljuju i skoru posjetu ministrice Edite Đapo Lukavcu, saopćeno je iz Naše stranke.

“Građani Lukavca, ali i cijelog Tuzlanskog kantona te Federacije nemaju razloga da u Federalnom ministarstvu vide nekog dobročinitelja. Uostalom, nije zadaća niti uloga izvršne vlasti da čine dobra djela, nego da štite interese društva j građana, a ovo najnovije odbijanje GIKILA tek je privid brige. Naime, GIKIL je već godinu dana radio bez okolišne i nastavit će tako jer plaćanje kazni zbog neispunjavanja okolišnih uvjeta ne ugrožava njegovu eventualnu dobit. Kazne se više isplate od ulaganja koje bi obezbijedilo okolišnu dozvolu”, kazala je Nasiha Pozder, potpredsjednica Naše stranke, kaže:

Ono na čemu će insistirati u Našoj stranci, kako kaže, jest rigidna okolišna politika i kaznene mjere koje će destimulativno uticati na neodgovorne zagađivače.

“Kaznena politika kakvu imamo trenutno nedovoljna je čak i za sanaciju štete od zagađenja. Ljudske živote ne može povratiti nikakva kaznena politika, međutim ona mora biti jednako štetna za svjetonazor po kojem je profit ispred zdravlja ljudi, jednako kao što je taj svjetonazor štetan za okoliš. Mi ga, pogotovo kad je industrija u pitanju, moramo iskorijeniti”, kaže Pozder.

Leave a Reply

4 komentara za članak "Nasiha Pozder: Zbog GIKIL-a uvest ćemo rigidne kaznene mjere za neodgovorne zagađivače"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Još jedan koksaraš
Gost
Još jedan koksaraš

Ko je Nasiha Pozder??
Samo jedna od mnogih koji traže posao u administrativnom sektoru, samo jedna od mnogih koji ne znaju ništa drugo raditi.
Svi ovakvi kao što je Nasiha Pozder, kao što su svi predstavnici svih stranaka u BiH žive od realnog sektora kao što je GIKIL, Soda, Cementara, Rudnici itd. Itd. Itd.
Gdje ste gospodo bili do sada. Svima Vam se digla ona stvar sada pred izbore.
Da je narod pametan pa da ne izađe nikako na izbore. Ali svi, baš svi.
Ali ne može. Mora zbog Vas podobnih koji ste se uhljebili na radna mjesta preko stranaka.

ZaBiHVam
Gost
ZaBiHVam

Indijci kao i država trebaju prvo da vrate zemlju na kojoj je Koksara izgrađena 1953 ili da nasljednike otete zemlje barem adekvatno isplate …sve dok se to ne desi,ta fabrika zbog kozmičke nepravde iz prošlosti nema perspektivu …vi sad nastavite da serete i dalje bezboznici…koji vjeruju da je “Krava ” Bog tobe jarabi!

ZaBiHVam
Gost
ZaBiHVam

I jest nam ovako jer nas od Opstine do,države sve ove godine vode sami ” Pizdera” do “Pizdera”…

huso
Gost
huso

ZABRANJENO korištenje više imena.