Naša stranka: I u Lukavcu povećati komunalne takse kladionicama

3 518

Iz Naše stranke u Lukavcu su pozvali vijećnike u Općinskom vijeću i načelnika Edina Delića da povećaju komunalne takse za poslovnice kladionica na području te općine, nakon što su se na isti korak odlučile gradska administracija u Zenici i općinska administracija u Kalesiji.

“Mi već nekoliko mjeseci tražimo od Porezne uprave FBiH i Općine Lukavac da se utvrdi ko je ispred Općine izdao dokumentaciju za više od 20 kladionica na području općini Lukavac za dobijanje dozvole za rad, iako su kladionice udaljene manje od 100m od škola i vjerskih objekata,  čime se krši zakon. Vidimo da se ovo vješto izbjegava, pa sada predlažemo da se i naša Općina ugleda na Grad Zenicu i Općinu Kalesija i da se povećaju komunalne takse za kladionice”, rekao je Dino Osmanović, potpredsjednik OO Naša stranka Lukavac.

Također, pozvali su se na član 4. Zakona o zakupu poslovnih zgrada i prostorija, koji propisuje da se poslovne prostorije  u određenim ulicama ili dijelovima ulica ne smiju koristiti za vršenje određenih poslovnih djelatnosti.

“Pored ove odluke, u skladu sa tim Zakonom, podnosimo inicijativu da se pristupi izmjenama odluke koja reguliše davanje u zakup poslovnih prostorija, tako da se onemogući obavljanje djelatnosti priređivanja igara na sreću u blizini osnovnih i srednjih škola na području naše općine”, istakao je Osmanović.

Leave a Reply

3 komentara za članak "Naša stranka: I u Lukavcu povećati komunalne takse kladionicama"

avatar
najnoviji najstariji popularni
mali (kla)dioničar
Gost
mali (kla)dioničar

Da se kladimo da Vam to neće proći na OV, oni će prije izglasat da se škole ne prave blizu kladionica kakvi su nam hairli načitani.

Sabaheta
Gost
Sabaheta

OV treba usvojiti ovu inicijativu. Samo treba zaduziti adema da dobro ispita da li inicijativa ima pravni osnov jer opet ode krivicna prijava.

sTOPTINSAJSERIMA
Gost
sTOPTINSAJSERIMA

Ako ne bude politike
SDA bi trebala bit za
i ovo bi moglo proći
Da se uvede red,istraži da li je koja kladionica blizu škole,vjerskog objekta ,spomenika itd,da poveća taksa ali ne tolika da se zatvore već nađe optimalno rješenje.