NAPOKON: Općina Lukavac riješila problem parkiranja, prezentovana mapa i plan

16 6.605

Nakon što je grupa građana na čelu sa Elminom Bošnjakovićem postavila rampu na ulaz u ulicu i tako pokušala spriječiti parkiranje na javnom parkingu, oglasila se Opština Lukavac.

Zaista smo zadivljeni građanskom dosjetljivosti po pitanju rješavanja problema parkiranja u našem gradu. Mi više od godinu dana planiramo postavljanje parking aparata u gradu, ali ideja građana je mnogo bolja i što je najvažnije ekonomičnija. Izjavili su za naš portal iz Općine Lukavac.

Iz Općine obećavaju da će ovaj primjer uzeti za ozbiljno u regulisanju ostalih parking mjesta u našem gradu:

Primjer postavljanja rampe na ulaz u ulicu u centru grada, zaista je originalan. Rampom nije spriječeno parkiranje u ulici već je regulisan saobraćaj u tom dijelu, a napravljena su i dva nova parking mjesta na prolazu koji je blokiran. Ako želite parkirati na javnom parkingu, slobodno koristite drugi prolaz i problem je riješen. Naglašavaju iz Opštine Lukavac za naš portal i dodaju kako nisu zadovoljni bojom postavljene rampe.

Ustupio čitatelj

Da Opština ozbiljno radi na rješavanju problema parkiranja i regulisanja saobraćaja pokazuje i mapa koju su nam ustupili, a na kojoj je prikazan plan postavljanja rampi u ostalim dijelovima grada:

– Postoji li grad u kojem se smije parkirati na javnom parkingu, a da za to nemate dozvolu stanara obližnje zgrade?? Stotinjak stanara je potpisalo peticiju bez matičnog broja čime peticija nije legalna i tako dalo svom predsjedniku MZ “dozvolu” da ih zastupa u postavljanju žive ograde. Poručili su iz Općine Lukavac i dodali:

– Pozivamo i ostale građane Lukavca da daju svom predsjedniku MZ dozvolu da postavlja živu ogradu tj. staromodne rampe i tako blokira pola grada. Zašto bi mi postavljali parking aparate i vršili pritisak na policiju da radi svoj posao? Nastavite da se parkirate na raskrsnicama, pješačkim prelazima, zelenim površinama, gradite i dograđujete “divlje” objekte gdje god želite, postavljajte rampe na prolazima u gradu i niko Vam neće ništa. Poručuje službenik Općine koji je želio ostati anoniman.

Tekst je satiričnog karaktera.

Leave a Reply

16 komentara za članak "NAPOKON: Općina Lukavac riješila problem parkiranja, prezentovana mapa i plan"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Odjeb je lansiran
Gost
Odjeb je lansiran

Svi očekuju da općina riješi problem za godinu, što prethodni foteljaši nisu mogli ni za 20 da urade. Ne brinite, stvari će se popraviti. Ni u obližnjim općinama ni nakon odluke stvari nisu tekle tako brzo, iako su i prije tog imale uređena parking mjesta. Imali su uređena mjesta i prije 10 godina, a prethodnici u lukavcu nisu mogli ni toliko za sve ove godine.

Lukavčanin
Gost
Lukavčanin

Dajte da prvo rijesimo problem nezaposlenosti, dajte da otvorimo poduzetnički inkubator u Opcini Lukavac, pa onda da razmisljamo o naplatama parkinga, dajte da stimulisemo privredu, pogledajte kako je to uradila Gračanica i Tešanj, dajte da se malo aktiviramo po pitanju zaposlenosti.

Zijo
Gost
Zijo

Tekst uopće nije satiričnog nego tužnog karaktera. Meni su dvije decenije uzimali 12% od plate da bi se njihovim roditeljima napravio stan, parking i subvencioniralo grijanje. Sad mi hoće kiriju na “mom” parkingu da naplaćuju. I meni i svim onim koji iz lukavačkih mjesta dodju u grad, u svoju općinu i svoj dom zdravlja. Posebno onim od kojih su oteli zemlju na kojoj su im stanovi i parking-površine. Bando crvrna kod ćete prestati da otimate. Rampe i parking-satovi su vam u glavama.

Tvrdi
Gost
Tvrdi

Kad će se Petrak početi naplaćivati?

Alma
Gost
Alma

Zivio ciganluk…. jedina smo opstina kojq nemaa parking aparata …. Maglaj,Tesanj,Zavidovici i mnoga manja mjesta to imaju,tim pune opcinski budzet i pare ulazu u infrastrukturu grada… samo se od Lukavca pravi selo.I cuj to tjerat policiju da vrse pritisak….. pa svakako nista i nerade sem sto ustavljaju po gradu i uzimaju po 20KM od naroda.

Novi član SDP
Gost
Novi član SDP

Nema Gračanica
Šta će nam Aparat opet Parkira Neko pored Aparata i ne plati

Odjeb je lansiran
Gost
Odjeb je lansiran

Novi član SDP vidi se da se nisi pomjerio s općine pune 2 godine koliko u Gračanici radi sistem naplate parkinga putem preduzeća Komus Gračanica. Bitno je biti nepismen, a praviti se pametan.

Šeuval
Gost
Šeuval

Jesil pročitala da je članak satiričnog karaktera ili si ozbiljno ozbiljna draga Alma?

kkk
Gost
kkk

Tako su i cetnici u Kninskoj krajini zapoceli svoju balvan revoluciju

bze
Gost
bze

Sve vi morate pokvarit.Ocete Parking aparate a dzaba parkiranje gdje to ima.Policija nista ne radi uzimaju po 20 KM.Pa sta. Ako si trijezan s pojasom itd… Ne uzmu ti nista.Sad cojk nemoze ni popit pa ko cojk kuci jer policija nesmije uzet cvanjgu.Sve cete zajebat sav rahatluk.A posle cete kukat na kapitalizam i samo nam zrak ne naplacuju.Trazite Gledacete.

Leonardo
Gost
Leonardo

Tekst je realan.O sustinskoj problematici građana niko ne mari posebno ne opstinske vlasti.
Bilo je price o uredjivanju ove oblasti i problema parkinga u gradu, ali ispade samo da se zamazu oci i da se poentira u politickom smislu.
Pare se izdvajaju za fasade opstine,vozila,njihove guzice,a ovakve stvari,copori pasa,zagadjen zrak,losu putnu infrastrukturu,kanalizaciju itd niko ne dira.
Bio sam fan i ovog nacelnika ali evo moram kazati da me je razocarao jer par banderica i mostica je malo.

Odjeb je lansiran
Gost
Odjeb je lansiran

Nemoj da poistovjećuješ jednu godinu s njih 20.

SDPinsider
Gost
SDPinsider

Gdje god nađeš zgodno mjesto tu rampu “posadi” lafinaš je blagoludan pa će da nagradi. Nagradiće svoje pajde a najviše sebe a narod ko hebe.

inspektor
Gost
inspektor

Ja naslova dragi boze Kad procitaš pomisliš kako te u Lk ceka parking sa imenom i samo parkiraš Cuj riješila !!!!! Riješiti i prezentovati su dva različita pojma Lafini nikad kraja

haftakhaftakus
Gost
haftakhaftakus

Trenutni načelnik Delić za samo godinu dana vladavine vrati Lukavac 70 godina unazad, umjesto da radi na povezivanju teritorije, načelnik naređuje gradnju čeličnih rampi. Kao da smo pred fašističku okupaciju prije rata.

Odjeb je lansiran
Gost
Odjeb je lansiran

Bog ti dao mozak da razmišljaš, a ti ga ne znaš koristit 🙁