Mirsad Jaraković isključen iz članstva SDP BiH

36 6.785

Na sjednici Predsjeništva Općinske organizacije SDP BiH Lukavac, održanoj 03.07.2017. godine između ostalog razmatrani su postupci člana OO SDP BiH Lukavac, dr. Jaraković Mirsada.

Analizom postupaka koje je dr. Jaraković učinio ne samo u slučaju imenovanja za v.d. direktora JZU Dom zdravlja Lukavac, već i ranijih negativnih postupaka, konstantovano je da je imenovani svojim ponašanjem narušio osnovne principe socijaldemokratije, radio protiv odluka organa OO SDP BiH Lukavac, nečasno djelovao te svojim postupcima prekršio više odredbi Statuta SDP BiH.

Predsjedništvo OO SDP BiH Lukavac smatra da Jaraković Mirsad svojim postupcima narušava ugled OO SDP Lukavac a samim time i SDP BiH. Na osnovu Statuta SDP BiH, Predsjedništvo OO SDP BiH Lukavac donijelo je jednoglasnu Odluku o isključenju Jaraković Mirsada iz članstva SDP BiH, koja će biti upućena višim organima na dalje postupanje.

Jaraković je prije nekoliko mjeseci bio kandidat za predsjednika SDP OO Lukavac.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala SodaLIVE.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal SodaLIVE.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SodaLIVE.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.