Ministar privrede TK održao je sastanak sa predstavnicima sindikata privrednog društva “GIKIL” d.o.o. Lukavac

1 909

Ministar privrede TK održao je  sastanak sa predstavnicima sindikata privrednog društva “Global Ispat Koksna Industrija” d.o.o. Lukavac (GIKIL).

Sastanak je organizovan kako bi se razgovaralo o stanju u ovoj kompaniji, o aktivnostima sindikata na praćenju obaveza GIKIL-a prema uposlenima, te su tom prilikom razmijenjene i informacije o poslovanju GIKIL-a, koji spada u najveća proizvodna postrojenja i jednog od najvećih izvoznika u Bosni i Hercegovini.

Ovom prilikom je ministar Puškar prisutne upoznao sa aktivnostima vezanim za zakazanu arbitraža u Beču, koja bi trebala razjasniti odnose vlasničkog kapitala u privrednom društvu GIKIL, te doprinijeti stabilnom poslovanju društva. Na kraju sastanka, ministar je istaknuo podršku radnicima u ime Ministarstva i Vlade Tuzlanskog kantona, te je iskazao spremnost aktivnijeg učešća državne administracije u zaštiti radnika, kapitala i imovine Tuzlanskog kantona.

Leave a Reply

1 komentar za članak "Ministar privrede TK održao je sastanak sa predstavnicima sindikata privrednog društva “GIKIL” d.o.o. Lukavac"

avatar
najnoviji najstariji popularni
hamzic
Gost
hamzic

Vidi sindikalaca Maša i Hajrudin ovaj prvi dvije kćerke uvalio u općinu,a Hajrudin sina u Cementaru, a bore se za GIKIL.Bruka da veća nemože biti.Naravno sve to rade uz pomoć “poštenog”načelnika Delića.