Leatex

Lukavac: U mjesecu maju održava se šesnaesti sajam turizma i ekologij “List”

1 756

Međunarodni sajam turizma i ekologije ‘LIST 2018’ bit će održan 3. do 5. maja u Lukavcu po šesnaesti put, uz pokroviteljstvo Vlade Federacije BiH.

Osim osnovnog cilja sajma, promocije turističkog potencijala Tuzlanskog kantona, Bosne i Hercegovine kao i zemalja izlagača iz regije i šire te predstavljanje stanja u oblasti ekologije, sajam će imati i drugih sadržaja.

Planirana je realizacija tri panel diskusije o temu “Informatizacija u ponudi smještajnih kapaciteta i sadržaja usluge” te stručno predavanje “Mogućnosti i prednosti kontinentalnog zdravstenog turizma”.

Stručni aspekt pripremit će i voditi ekspert iz oblasti turizma Almir Peštek sa Ekonomskog fakulteta u Sarajevu.

Sa aspekta ekologije, sajam će biti prilika za prezentaciju opreme i nove tehnologije za zaštitu okoliša. U toj oblasti predviđena su dva stručna predavanja iz oblasti energetske efikasnosti i zbrinjavanja elektroničkog otpada.

Sajam će ponovo biti prilika za educiranje učenika srednjih ugostiteljsko-turističkih škola kroz aktivnosti takmičarskog karaktera za šta će biti obezbijeđene vrijedne nagrade.

Nezaobilazna komponenta turizma svakako je zdrava i autohtona hrana i piće a sajam će ponovo ponuditi veliki “festival domaćih jela i zdrave hrane”.

Prezentacija vina, kako domaćih tako i iz regije, okupit će znatan broj poznatih vinarija ali i ponuditi novosti iz te oblasti.

Za novinare i predstavnike turističkih agencija iz BiH i regije predviđena je tura besplatnog obilaska turističkih i kulturno-historijskih znamenitosti Tuzlanskog kantona, saopćili su organizatori.

Leave a Reply

1 komentar za članak "Lukavac: U mjesecu maju održava se šesnaesti sajam turizma i ekologij “List”"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

“Sa aspekta ekologije, sajam će biti prilika za prezentaciju opreme i nove tehnologije za zaštitu okoliša. U toj oblasti predviđena su dva stručna predavanja iz oblasti energetske efikasnosti i zbrinjavanja elektroničkog otpada. “ Njega ili Ga masit nece…