Leatex

Lukavac dobija šetalište!

sdr
2 3.969

Kao i predhodnih godina glavna ulica u Lukavcu će, u večernjim satima tokom ljetnih mjeseci, poprimiti karakter šetališta.

Građani Lukavca će  bez buke automobila u najprometnijoj ulici imati priliku uživati u večernjim šetnjama, a ova informacija najviše će obradovati mališane, koji će se bezbrižno moći igrati i zabavljati.

Prema Odluci o bezbjednosti i organizaciji saobraćaja na putevima općine Lukavac, saobraćaj za sva motorna vozila će biti zabranjen u ulici Branilaca Bosne od autobuske stanice do raskrsnice sa ulicom Redžepa ef. Muminhodžića i to u vremenu od 18, 00 do 22, 00 sati.

Period na koji se odnosi ova Odluka  je od 15. juna do 1. septembra ove godine. Stoga je resorna služba Općine Lukavac upozorila sve učesnike u saobraćaju da u cilju lične sigurnosti i sigurnosti drugih lica poštuju ovu zabranu.

Odluka je samo sezonska, a prema najavi općinskog načelnika dr. Edina Delića u narednim fazama će se pristupiti urbanističkom uređenju centralnog dijela grada, tako da će se afirmisati pješačke zone, igrališta za djecu i šetalište, što će u potpunosti promijeniti izgled samog  gradskog središta. Prva faza je već završena nedavnim postavljanjem moderne led rasvjete čija a vrijednost je bila 89 300  KM.  U ovoj godini planirano je i uređenje raskrsnice sa kružnim tokom.

(RTV Lukavac)

Leave a Reply

2 komentara za članak "Lukavac dobija šetalište!"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Zemljoradnik
Gost
Zemljoradnik

Jel ovo nacelnice da lukavac prodise? Daj ba pustite te price, prodajete maglu ljudima jebo vas setaliste. Milion stvari za ispravit a tolike pare ulozit u setaliste!!!! Kad si se kandidovo trebao si obecat setaliste a ne da lukavac prodise. Isto sranje se ponavlja opet “pranje novca” kao i uvijek. Samo da se zna nisam SDA niti bilo koja druga stranka. Pozz postenim i savjesnim gradjanima.

maak
Gost
maak

u Lukavcu nema pitke vode nacelniceeee alooooooooo mani se lafine