Konačni rezultati: 76,57% ili 15.559 građana zaokružilo NE

11 5.306

Danas smo dobili konačne rezultate nakon održanog referenduma na općini Lukavac. Prema zvaničnim i konačnim rezultatima 76,57% glasača zaokružilo je NE, 22,71% odabralo je DA i 0,72% je bilo nevažećih listića.

15.559 glasača sa pravom glasa na općini Lukavac glasalo je da Edin Delić ostane na mjestu načelnika, dok je 4.614 glasača bilo protiv, 146 listića proglašena su kao nevažeći.

Na svim biračkim mjestima (66) građani su većinski glasali sa NE.

Na dva biračka mjesta su primjećene neregularnosti, tako je na biračkom mjestu Lukavac Grad 4 bilo više listića u kutiji nego potpisa u biračkom spisku. Obrnuta situacija desila se na biračkom mjestu Bokavići 2, gdje je zaprimljeno manje listića nego potpisa u biračkom spisku.

Leave a Reply

11 komentara za članak "Konačni rezultati: 76,57% ili 15.559 građana zaokružilo NE"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Davor
Gost
Davor

Djeca nam umiru jer su bolesna I nemogu skupiti sljamovi pare za djete a mogu baciti 100hiljada puuu…

Istina
Gost
Istina

Narodna samarcina ogrezlom kriminalcu Tariku.

Soda
Gost
Soda

@OPOZIV…..ti si jedan *** veliki,kad tako razmisljas.

Opoziv
Gost
Opoziv

Samo ne znam sta ste vidjeli u ovom nacelniku sve sto kaze slaze i skroz je antipatican. Pred kamerama glumi nevinasce a u stvari je bolestan u glavi

Svasta
Gost
Svasta

Nemora nista vise uraditi ,dovoljno je sto je potukao sda i sto je ujedinio narod opstine . a evo i sdalive je malo stala na loptu

soda
Gost
soda

Ima svijetla ima nade.bravo narode!!!

Ludwig von Mises
Gost
Ludwig von Mises

A sada nacelnice treba da se cisti jezero Modrac gdje su te masine koje ste prezentovali ,da nisu potonule. Ajde malo ekologije ipak se za to zalazete .ebes vise zagadjivace.Jedino u jezeru sto se sada ulovi su polovna bijela tehnika i pivske flase. Sramota da je Lukavac unistio jezero koje moze biti ogroman potencijal i privlaciti turiste i ribare kao sto je to bilo za vrijeme vladavine Seada H. ,makar je se moglo odrzavati u zivotu to sto je covjek napravio.

željo
Gost
željo

SDA nije dobila niti u jednoj mjesnoj zajednici to je zastrašujući podatak za vjećnike članove SDA,mislim da bi se sad morali zapitati koga oni predstavljaju u općinskom vijeću,da li su odluke u općinskom vijeću legalne ali najbolje je da se pomire sa načelnikom i da nastave raditi za dobrobit građana Lukavca.

ako
Gost
ako

Ja bih čestitao Mirsadu Kukiću i njegovim uvlakačima Suadu Salibašiću,Refiku Hankiću,Almiru Sakiću a posebno Izbornoj komisiji na čelu sa licemjerom Erminom Prijićem te Seadom Karićem i Sadijom Osmanoviće na dobro obavljenoom poslu.(Znaju oni kako su to “čestito odradili”).Ova ekipa je zajedno radila i na prošlim izborima Lukavčani neka Vam je sretno sa ovom ekipom.

Opoziv
Gost
Opoziv

Vidjeli smo delicu da znas dobro pricati hajde nesto i uradi ponavljas ko papagaj hajde da vidimo djela

Opoziv
Gost
Opoziv

Kad bolje razmislim nas narod nije bolje ni zasluzio.