GIKIL: “Veća količina dima nije predstavljala značajniju prijetnju”

15 4.781

U fabrici Koksara jutros (11.7.2017.godine) u ranim satima došlo je do prestanka u napajanju električnom energijom, što je uzrokovalo zastoj u radu elektrosisača koksnog gasa.

Razlog ispada je zastoj u napajanju električnom energijom sa TS Puračić. Za to vrijeme u rad je pušten parni sisač. Oko 7 sati stanje je normalizovano. Proces je stavljen pod kontrolu u kratkom roku, a proizvodnja se i dalje odvija normalno.

Građane Lukavca i okoline stoga želimo obavijestiti da veća količina dima kojeg su mogli primijetiti u krugu Global Ispat Koksne Industrije d.o.o. Lukavac nije predstavljala značajniju prijetnju. Višak koksnog gasa je spaljen po tehnološkoj proceduri na sigurnosnim bakljama koksne baterije broj 5.

Leave a Reply

15 komentara za članak "GIKIL: “Veća količina dima nije predstavljala značajniju prijetnju”"

avatar
najnoviji najstariji popularni
CHE
Gost
CHE

Ma dajte molim Vas.
Svi vidimo u zadnje vrijeme da kada i malo veci kamion prodje putem Tuzla-Doboj u koksari se desi ispad. Kako i nece kada nema ulaganja ni marke. Samo da tamo neko ne pogine.

SDP Insider
Gost
SDP Insider

Ima dima i sumpora, prašine i oksida ima svega da se diše a Lafinaš ne zna šta da napiše. Dragi moji crveni što vam Lafinaš razum pomuti, pa puteve čistite i živice krešete, ajmo složno svih u glas duminaš to je naš spas. Jedno pitanje, kako niko od bajnih savjetnika vrlog vođe selfijeskog pokreta i štovaoca fotografskog objektiva ne pozove kakvu inspekciju da malo ispita ove beznačajane dimove. Da nije i za to Dževdo i Tarik krivi e stvarno su krivci za ove prašine, sumpore itd. ma kriminalci dajte SIPU brzo brzo.

crni
Member
crni

inspederu, svaki dan u svakom pogledu sve vise napredujes u dosadnim bljuvotinama o nasem urbanom Nacelniku koji nema veze sa dogadjajima koji se desavaju, konkretno sa GIKIL-om. Sam sebe pitas da nije i za to dzevdo i tarik kriv, i te kako, zajedno sa bajazitom i burgicem su krivi, oni su doveli indijca i sa njim se ljubili po potpisivanju ugovora. Samo da te pitam, za vrijeme vladavine tvog ljubimca i ostalih nabrojanih kriminalaca, da li je bilo ispada u GIKIL-u ? Naravno da je bilo, a ti koji si im se uvukao u *uzicu pa ti samo noge vire, zajedno sa sda capre nostra, ste bili haj ne haj i pare godinama primali samo da se ne dize prasina. Svjestan si ti toga, ali ti ga je nas Nacelnik dubro usknuo pa ga blatis na svakom i ne vezanom clanku. SA ovim se solidarisem sa doticnim Samirom, koji nije bas upoznat sa tvojim inspedrlucima. ps. neka sam imena namjerno pisao malim slovima, a ti si “intiligentan”tumac. ESELAMUALAJKUM.

SDP Insider
Gost
SDP Insider

Hahahah sto me nasmijes sa ovim urbani načelnik kakav urbani a iz poljica. Iskreno ali najiskrenije mene SDA interesuje kao lanjski snijeg, ma zaboli me za njima. Ima lafinas veze u komisiji je za izdavanje ekološke dozvole za GIKIL, vodio je proteste a sad ga nigdje, rekao je da ce lukavac da prodise a ono još gore. Govoriš o primanju para, odlično ako znaš zovi SIPU neka hapsi. Otupiste jezik pričajući kriminal u sudu, domu zdravlja, opštini gdje je SIPA sto ne zovnete ko vam brani. Da lafinasu dzevdo nije ostavio projekte još bi se lafinas slikao po ozrenu u kresanju granja po putevima, urbano nema sta.

Mehonja Mehic
Gost
Mehonja Mehic

Gamad bjelosvjetska. Sto prije zatvoriti ovaj rasadnik zla!!!!!

Milenko Blagojević
Gost
Milenko Blagojević

Radnici nisu nosili maske…

Za Diminashe
Gost
Za Diminashe

Nema potrebe išta više komentarisati valjda će ciganija ta tamo prva sa strada nek idu u tri p.m. više i oni i ministarstva i narod sto gleda i šuti sa edom *** na čelu svi se ebite više

hamo
Gost
hamo

Demokratija je čudo savremenog čovjeka!!!
Možeš pljuvati koliko hoćeš i po kome god hoćeš i da za to ne odgovaraš.
Dobije Općina Lukavac načelnika koji počne otvarati pandorine kutije, učini transparentnim ono što je do juče bilo u velu tajne, i naravno treba ga pokopati.
GIKIL je zaostavština prošlog stoljeća isto kao Soda i Cementara. Zašto se neko nije zapitao koji je razlog što FZZG Općine Lukavac ne napada njih kao GIKIKL? Zašto niko ne želi da uradi kvantifikaciju i kvalifikaciju zagađenja svih subjekata u Općini Lukavac i da se zna ko koliko truje građane (a koliko mi građani sami sebe). Zašto nadležne institucije ne preuzmu odgovornost za GIKIL a ne da samo produžavaju agoniju sa “Indijancima” i čekaju da sve samo stane ili se samo od sebe riješi?……..
PS. Kritikovati je vrlo lako, teško je nešto napraviti.

Enkaca
Gost
Enkaca

Pa upravu taj “otvarač” Pandorinih kutija je obećavao da će riješiti problem zadađenosti, a stanje je iz dana u dan sve gore. Nije u pitanju nikakva kritika nego samo izlazi na površinu njegova predizborna laž. Ako je već otvorio Pandorinu kutiju, onda je u nju sigurno stavio razne selfije sa projekata za koje nije nadležan ili sa kojima nema nikakvog doticaja tipa: pružni prelaz, donacija efendije za Dom zdravlja (njegova figura Ibrakić Hasan mu se zahvaljuje na saradnji, možeš mislit), donacija Merkur osiguranja u Puračiću( zahvala lafinašu također na suradnji ), sajla itd. Da li je SDP konačno shvatio da je lafinaš nesposoban i da ga javnost kako vrijeme prolazi počinje prezirati ili su i oni isti licemjeri kao i on?

samir
Gost
samir

Slusaj ti SDP insajder dosta mi te sa tvojim glupim komentarima nosi se i ti i Devad i Tarik .Preko 20g ti tvoji koje ti toliko falis nisu uradili nista za Lukavac osim sto su sebe (a mozda i tebe) uhljebili.Nema dana kada ti nemas nesto reci i napisati protiv nacelnika skini se vise sa tog interneta i izadzi na ulicu sa transparentom ako imas m…a.Nemoj se kriti iza nekog imena .Toliko si mi dosadio i dojadio da na ovu stranicu nikad necu uci.A tebi SDP insajderu samo neka nije SDA pa nek je i crni cigan pa i srbin ali ne SDA!!!!!!

SDP Insider
Gost
SDP Insider

Prvo Samire nemoj da vrijeđaš cigane (rome) i srbe to nije pristojno ni ljudski, administrator bi trebao da reaguje. Drugo, šta se žestiš toliko oladi malo glavu i ko te tjera da čitaš komentare, nemoj dušo draga može srčika da te strefi. A Lafinaša ću komentarima da tučem ne zbog SDA nego zbog nas lukavčana i zbog mog SDP kojeg će dotući kao i sve stranke u kojima je dosad bio. Pa lijepi moj Samire ako ti to toliko smeta iskreno zaboli me.

da je pravde
Gost
da je pravde

Veca kolicina dima nije predstavljala prijetnju? Dabogda sav ovaj dim zavrsio u spavacoj sobi autora ovog sramnog saopstenja. Kako vas nije stid i sram, svakodnevno nam Lukavcani umiru zbog ove fabrike

variola
Gost
variola

Nema nama spasa, niti disanja, sa sumpornim, azotnim i ostalim oksidima koje ispustaju vijecnici naseg vrlog OV i i koji prebacuju lopticu od opozicije do pozicije i obrnuto, bez obzira o kojem problemu raspravljali. Zalosno da ne moze biti zalosnije da neke stvari prebacujemo iz mutnog u mutno, dok svi mi nijemo gledamo to sto nam se desava u nasem gradu i nasoj okolini. Prethodno navedenih oksida je bilo i bice sve dok se kriticna masa ne pokrene i nesto ne uradi na kantonalnom odnosno federalnom nivou. U ex vrijeme je bio Zelembac koji nas je tjerao sa zelenih travnjaka koje smo gackali igrajuci fudbala. Vise nema Zelembaca, ali ima Zutomislica koji ce, barem tako misle, zakonodavstvom bez implementacije istog dovesti ekologiju u neko bolje stanje. Malo sutra. Kada se pocnu oduzmati rjesenja firmama, koje provode monitoringe emisija i imisija, a na osnovu kojih dostavljaju “validni” izvjestaji o MDK, stanje ce biti takvo kakvo i jeste, i nece se za dugo vremena ni promjeniti. Svi mi dobro znamo da su Inspekcijski organi u talu sa ovim firmama. Zanimljivo je da poslije 27 godina napretka i prosperiteta, kojeg obecavaju SDA, SDP itd, zalimo za zrakom kojeg smo imali prije rata.

Istina
Gost
Istina

Ovo je bolje od Nadrealista. Fabrika za proizvodnju nicega (i raka).

miki
Gost
miki

Koji dim,sve nam je ekstra Načelnik Delić će pozvat “SIPU”,u “GIKIL” i riješiti problem zagađenja,Il će podnijet zahtjev OPĆINSKOM VIJEĆU Lukavac da prispitaju otkud dim u GIKILU,ako ne utvrde tačno kako on to želi OPTUŽIT ĆE Mehmeda Suljića ZA RUŠENJE USTAVNOG PORETKA i TROVANJE GRAĐANA LUKAVCA.Ako to ne da rezultate onda će sazvat TRIBINU u HOTELU sa ciljem donošenja REZOLUCIJE “DA LUKAVAC PRODIŠE”,pod pokroviteljstvom SDP EKO-FORUMA,na čelu sa Jakubom Mahovkićem,Bajazitom Okićem,Nailom Ćosićem i čuvenim ekologom iz Kruševice Hasanom Ibrakićem.Blago nama s budalama.