Fekalni otpad ugrozio vodosnabdijevanje Živinica, Lukavca i Tuzle!

7 6.188

Javno komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija „Tuzla oglasio se saopćenjem povodom istresanje fekalnog otpada na lokaciji vodozastitne zone izvorišta Toplica u Sprečkom polju.

„Dana 15.07.2017.god. utvrdili smo da je kompanija RIAL-ŠPED d.o.o. Doboj Istok, koja vrši čišćenje fekalnog otpada iz kanala regionalnih cesta, isti neovlašteno i neodgovorno odložila u vodozaštitnoj zoni izvorišta pitke vode Toplica.

Ovakvim neodgovornim ponašanjem kompanija RIAL-ŠPED d.o.o. Doboj Istok je ugrozila vodosnabdjevanje Općine Živinice, Općine Lukavac i Grad Tuzla i stvorila pretpostavke za kontaminaciju izvorišta Toplica, kao jednog od najznačajnijih resursa pitke vode u Sprečkom polju.

O navedenom smo obavjestili policijske organe TK, PU Živinice, čiji predstavnici su odmah intervenisali, izašli na lice mjesta i sačinili Zapisnik.

Zahtjevamo da se uključe odgovarajući inspekcijski organi Tuzlanskog kantona i JU Direkcije regionalnih cesta TK i narede da kompanija RIAL-ŠPED d.o.o. Doboj Istok, odmah ukloni fekalni otpad, koji je odložila na lokaciji vodozaštitne zone izvorišta pitke vode Toplica“, navodi se u saopćenju „Vodovod i kanalizacija“ Tuzla.

Leave a Reply

7 komentara za članak "Fekalni otpad ugrozio vodosnabdijevanje Živinica, Lukavca i Tuzle!"

avatar
najnoviji najstariji popularni
drzmonja
Gost
drzmonja

nije ugrozio lukavac, nama toplice ne dolaze dugo vec….

Niki
Gost
Niki

Nama odavno dolazi zemlja umjesto vode. Naspite u kantu vodu pa cete na dnu vidjeti pijesak a ako trebate malterisati ne morate kupovati prani pijesak. O vazduhu da ne govorimo vec 4-5 noci katran se osjeti do jutra tako da necemo dugo po pitanju zraka i vode…bitno niko nista ne poduzima.

Senad Kapetanovic
Gost
Senad Kapetanovic

Sram te bilo “Nacelnice” i “Gospodo iz vijeca”. Ajd molim Vas da se izjasnite javno da li da se selimo iz Lukavca . Evo sad smo morali uci u kucu i “zamandaliti”sve prozore i vrata od smrada. Ako nas nisu cetnici istrijebili, vi cete sigurno.

OTO
Gost
OTO

ISELI SE NISI NI TREBO SE DOSELIT NEGO OSTAT U SELU

Senad Kapetanovic
Gost
Senad Kapetanovic

Jel ovo tvoja Babovina. I predstavi se. Ja svoje ime ovdje objavim. Da vidimo i tvoje casno porijeklo i da li je pitanje postavljeno tebi. Jesi li Nacelnik ili opcinski vijecnik?

Za Senada
Gost
Za Senada

Pa šta je Senade bolan, šta je sad, i načenik je početnik, a pola amater totalni 🙂 Kako si napisao dragi Senade može se zaklučiti samo da je načelnik teški smrad i da moraš prozore zatvarati, pa nije to lijepo, dajte malo on je samo Bundić.

Milenko Blagojevic
Gost
Milenko Blagojevic

“Neovlasteno i neodgovorno…” Haman da se ovako nesto kod nas more svrstati i pod
“ovlasteno i odgovorno”…