Edin Delić: “Građani prepoznali ono što radimo”

20 5.235

Na press konferenciji koja je održana u 20:30 sati u zgradi Općine Lukavac, Edin Delić se obratio nakon što je osvojio više od 70% glasova na danas održanom referendumu.

Ja mogu biti iskren, da su objektivni indikatori ukazivali na ovakvu mogućnost i ja sam prema svojim predviđanjima pravio takvu matematiku. Zbog toga smo bili prilično ravnodušni na intenciju Stranke demokratske akcije da referendumom dovede u pitanje volju građana, čak smo duži period govorili da je referendum nepotreban zbog rasipanja novca, energije, vremena građana, ali što se tiče provjere volje građana ja se toga ne plašim. Građani su prepoznali ono što radimo, da su se građani identifikovali sa pozitivnim promjenama na području općine Lukavac i meni je izuzetno drago što se ovo danas desilo i što su građani pokazali da razumiju i hoće učestvovati u promjenama i oblikovanju svog života na području općine Lukavac. Ja sam danas više ponosan kao građanin, kao čovjek koji je odrastao na ovim ulicama, nego zbog činjenice da sam sačuvao ovu funkciju. Ovo je danas rezultat rada velikog broja građana iz svih mjesnih zajednica. Ovo je pobjeda ideje koja bi mogla biti putokaz Bosne i Hercegovine u cjelini, ovo je pobjeda dobrog nad zlim, ovo je pobjeda svjetla nad tamom i mi ćemo se dalje boriti da Lukavac postane prostor na kojem će se nastaviti pozitivne vrijednosti, u kojem će se baštiniti afirmativna energija, a ne blokade, opstrukcije, laži kojih smo se naslužali i nagledali u protekloj kampanji.

Delić se nakon toga obratio vijećnicima u OV Lukavac sa prijedlogom šta bi on uradio na njihovom mjestu:

– 18 vijećnika je prouzročilo štetu građanima oko 100.000KM. Ja bi kao vijećnik napisao izjavu da se odričem od honorara u vijeću dok se ne isplati taj iznos. Mislim da bi to bilo korektno da pokažu odgovornost zbog onoga što su napravili zloupotrebom svoje pozicije da sami snose posljedice. Vijećnici treba da preispitaju da li i dalje da sjede u tom vijeću jer je očigledno šta su građani danas kazali. Očekujem da će vijećnici početi da rade u skladu sa zakonom. Ukoliko budu nastavili da prave opstrukcije, sasvim je sigurno da ću imati mehanizme da im pružim kvalitetniji odgovor nego što je to bilo do sada i ja ću to kazati svakom u vijeću. Sa druge strane, moja ruka je pružena prema svakom od njih, ja sam čovjek profesionalac i u politici nema hatora, zlopamćena, pogotovo nema osvetničkog odnosa, ali moramo biti svjesni da će naš odnos biti postavljen na neke granice u okviru zakona.

Na kraju svoje kratke izjave, Delić se osvrnuo na budućnost:

Ja očekujem da će vijeće početi raditi u interesu naroda jer je SDA u velikoj mjeri izgubila podršku unutar same sebe. Za nas koji nismo SDA i koji smatramo da je SDA štetna za Bosnu i Hercegovinu, za narod općine Lukavac koji je pokazao danas na referendumu, mislim da je dobro da gospodin Arapčić vodi SDA nadalje i da narod iz njegovog vođena razumije šta je SDA. Ja mu se zahvaljujem jer mislim da je narod u ovog borbi progledao i ja mu se na tome itekako zahvaljujem. 

Delić, se osim Arapčiću, na kraju razgovora zahvalio i našem portalu kao i gospodinu Zijadu, kojem se nije sjetio prezimena uz naziv “onog što crta karikature”.

Leave a Reply

20 komentara za članak "Edin Delić: “Građani prepoznali ono što radimo”"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Sioux
Gost
Sioux

Emir Bega Begovic sada ćemo vidjeti dali ces se provozati u skodi i biti nacelnikov vozac haha

karlmarks
Gost
karlmarks

Sad će ovi iz SDP držat njegove slike u kući a završiće kad tad ko Lagumdžija lopov lažov itd. to je SDP ljubav pa mržnja stalni potresi i SDA će se vratit ne što su dobri gluho bilo nego što ovi zabrljaju brzo.

Istina
Gost
Istina

SDA paraziti sad se mogu fokusirati na dolazak dragog diktatora Erdogana na predizborni skup primitivizma i ekstremizma kakav nije dozvoljen ni u jednoj civilizovanoj drzavi.

dino
Gost
dino

Kad dođe da živi u Lukavcu, i svaki dan kao i mi ostali, kad poželi da se napije vode, pa umjesto da sipa u čašu iz slavine, on mora iz bačvice tj. kanistera, ili kad otvori prozor da se “osvježi” a unutra “ušeta” 1 cm prašine, e onda ću mu vjerovati da uistinu želi boljitak ovom gradu i opštini a do tad…….

Kemo
Gost
Kemo

Bravo

CHE
Gost
CHE

I kada mu Kuko i Mital prestanu davati mjesečnu ratu zbog koje šuti po pitanju okolinske dozvole za koksaru.
14 mjeseci firma radi bez okolinske dozvole.
Kažu čeka se saglasnost Načelnika.
Interesantno.

Lukavac
Gost
Lukavac

kakvi gradjani takav nacelnik

Lukavac
Gost
Lukavac

Zasto mu supruga ne glasa u Lukavcu????

Ludwig von Mises
Gost
Ludwig von Mises

A sada nacelnice treba da se cisti jezero Modrac gdje su te masine koje ste prezentovali ,da nisu potonule. Ajde malo ekologije ipak se za to zalazete .ebes vise zagadjivace.Jedino u jezeru sto se sada ulovi su polovna bijela tehnika i pivske flase. Sramota da je Lukavac unistio jezero koje moze biti ogroman potencijal i privlaciti turiste i ribare kao sto je to bilo za vrijeme vladavine Seada H. ,makar je se moglo odrzavati u zivotu to sto je covjek napravio

nina
Gost
nina

Uskoro će i tužilaštvo i sud prepoznati šta Vi radite Deliću.Jer ko LAŽE TAJ I KRADE A VRIJEME ĆE POKAZATI.

Azra
Gost
Azra

Prepoznali građani kojima su isprani mozgovi od priče okićene kojekakvim pridjevima.

Posmrtnica
Gost
Posmrtnica

Danas je SDA pobjedila u biračkom mjestu(prazan prostor)

Puracic u Srcu
Gost
Puracic u Srcu

Naravno da smo prepoznali, do sad jedan od boljih nacelnika koji vodi ovu opstinu. Nacelnice uz vas smo do kraja! A ovih sto vas ne vole, njih ce uvijek biti, boli poraz SDA-ovce

soda
Gost
soda

Sada se vidi pravo lice sda tj.koliko ljudi je zaposlila toliko je I glasalo za njih malo preko 1000.

Zijo
Gost
Zijo

nema na čemu , bilo mi je zadovoljstvo biti protiv njega i onoga što on predstavlja i tu činjenicu ne mijenja glasanje ni 15.000 ni 150.000 birača. Sve ostaje kao i ranije i na ljudskom i na političkom planu.

Senci
Gost
Senci

Zijo skidam ti kapu dole na iskrenosti za borbu koju nisi prosao.dobro si rekao sve ostaje kao i ranije na ljudskom ali na politickom planu “NIKADA’
SDA polako odlazi u proslost.

Zijo
Gost
Zijo

Ne znam za SDA, to oni odlucuju, ja za sebe govorim. Moj stav nije formirala SDA, niti neka druga partija, Edin za mene ostaje ljudska i politicka ubleha

svasta
Gost
svasta

Vjerovatno da je tebe postavio za savjetnika, ti bi ga i danas dan uzdizao do neba ! Ali NIJE i tek se sada vidi da je bio upravu ! Svi vi koji ste okrenuli leđa, iskljucivo je iz interesa koji niste ostvarili onako kako ste zamislili !

bido
Gost
bido

Ja imam osjećaj da si ti opet bio u timu načelnika Delića,naravno nesvjesno si svojim karikaturama i prljavim jezikom podigao rejting za pet hiljada glasova više,na čemu smo ti mi zahvalni.Samo mi je žao što i ovaj put to nećeš moći materijalizovati i ne znam kako ne shvatiš čovječe da je ovih petnaest hiljada glasova od srca,nama ne treba korist.

CHE
Gost
CHE

Bravo Zijo.
Čovjek je dno dna. Lažov.