fbpx

Devetak: Mladi tehnolozi pokrenuli firmu za proizvodnju eteričnih ulja i prirodnih sapuna

2 min. za čitanje

Mah-Ing Devetak proizvodi jedinstveno nefiltrirano čorokotovo ulje sa talogom, jedino u BiH, ali i autentični sapuni. Sjeme naručuje iz Indije. Jedna vreća sjemena košta blizu 250KM, a od nje se dobije prosječno 7 litara. Litar košta 60 maraka.

 Dženan Imširović, direktor firme Mah-Ing
Dženan Imširović, direktor firme Mah-Ing

Da svijet zna njegovu funkciju i vrijednost, ljudi bi to non-stop kupovali. Ali mi težimo da ljudi to spoznaju marketingom, reklamom, prezentacijama, da ljude upoznamo da je to ulje vrednije od bilo kojeg koje ne spada u prvu klasu, rekao je Dženan Imširović, direktor firme Mah-Ing.

Specijalnost Merise Karić je proizvodnja šest vrsta sapuna po vlastitoj formuli. Kokosovo, ricinusovo, maslinovo, čorokotovo i eterična ulja se tope, dodaju potrebni sastojci te ih miješa.

Ko poznaje jako dobro tehnologiju sapuna, može odrediti taj momenat kada je gotov sapun. Nakon toga se izlijeva u kalupe. Naravno, tu se mašti pušta na volju. Šaranje, dodavanje raznih mirisa, sve po želji kupaca, ali i onako kako i mi želimo, izjavila je Merisa Karić, uspolenica firme Mah-Ing.

Do sada na tržištu nisu postojali slični proizvodi, iako su dostupne desetine vrsta prirodnih sapuna. Kupaca im ne fali.

 Svi žele nešto novo i prirodno. Naročito što su to ručno rađeni sapuni sa prirodnim dodacima koje prepoznaju naši kupci, dodala je Karić.

Tim ove firme čini šest mladih inžinjera prosječne starosti od 30 godina. Čvrsto stoje iza svojih proizvoda i smatraju da im je kvalitet najbolja promocija.

To je sve što ostale fascinira. Kako uspijevamo? Vjerovatno zato što nismo pohlepni, što smo tim i što svi jedni za druge radimo, kazala je Karić.

Ovdje ko hoće da ima posao, on će ga i naći. Onaj ko želi da radi, radi sve. Mnogo ljudi ima neke zahtjeve i hoće da već po završetku svog školovanja, diplomskog studija, imaju neke velike plate, ali vjerujte da najbolje zna onaj čovjek koji prođe od dna pa ide prema boljem, rekao je Dženan Imširović, inžinjer prehrambene tehnologije.

OZNAKE:
Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments