Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona posjetila Općinu Lukavac

6 minute čitanja
10
0

Delegacija Vlade Tuzlanskog kantona predvođena premijerom Begom Gutićem posjetila je danas Općinu Lukavac i susrela se sa načelnikom Općine Edinom Delićem i saradnicima.

Tokom sastanka otvorena su ključna pitanja kada je u pitanju stanje okoliša na području Općine, mjerama koje su na raspolaganju kako bi se to stanje popravilo.

Također razgovarano je i o potrebi obrazovanja novih obrazovnih profila na području Općine Lukavac, pomoći školama u Lukavcu, te rekonstrukciji saobraćajne infrastrukture. Načelnik Delić je istakao zahvalnost zbog današnje posjete premijera Gutića i ministara u Vladi TK i vremenu koje su izdvojili za vrlo sadržajan i konstruktivan razgovor.

„Najvažnije teme koje smo danas otvorili su one životne teme za građane Općine Lukavac, problem zaštite okoliša i posljednja epizoda zagađenja koja se dogodila u Lukavcu. Vlada TK je poduzela značajne aktivnosti na izmjeni i donošenju mjera kada je u pitanju kontrola najvećih aerozagađivača, a i manjih zagađivača koji utiču na visok stepen zagađenja koji smo imali ovih dana i u Lukavcu, Tuzli, Živinicama. Na sastanku je pokrenuto i pitanje međusobnih obaveza i potraživanja koje Vlada TK ima prema Općini Lukavac i koje Općina Lukavac ima prema Vladi TK. Razgovarano je i o pitanju cestovne infrastrukture i Općina Lukavac može očekivati da jedan dio lokalnih puteva u dužini od 11,5 km trebaju preći u nivo regionalnih pravaca. Također, otvoreno je pitanje oblasti obrazovanja. Mi ćemo podržati, kroz plan upisa, ovu ideju općinskog načelnika za otvaranje odjeljenja strukovnih zanimanja u Lukavcu, također, stimulisat ćemo, kroz određene vidove stipendija, učenike da u što većem broju upišu ova zanimanja. Razgovarali smo o problemima u kojima se nalaze školski objekti na području Općine Lukavac, i u pogledu toga, škole mogu očekivati da će dio sredstava iz kapitalnih ulaganja biti osiguran od Vlade TK. Razgovarno je i o podršci Vlade TK za izgradnju vodovoda na području Općine Lukavac i Vlada će podržat projekat izgradnje vodovoda u Poljicu kroz namjenska sredstva za 2017.g. Razgovarano je o uređenju korita rijeke Jale, jednog kapitalnog projekta kojeg provodi Općina Lukavac i Općina Lukavac i u ovom pogledu može očekivati podršku Vlade TK“, istakao je Premijer Bego Gutić.

„Vlada TK je od samog početka mog mandata pokazala sluh za teme koje smo otvarali, pokazala volju za rješavanje pitanja koja se tiču građana Lukavca i vjerujem da će ovo biti jedan početak plodonosne saradnje, kada je u pitanju rješavanje interesa građana. Uvjeren sam, da je nama veoma važno da tražimo šta nam je zajedničko, a ne u čemu se razlikujemo. Mislim da je mnogo interesa koji su isprepleteni i koji su zajednički za sve općine kao i za Kanton i u tom smislu će Lukavac nastojati biti jedna od najboljih općina i prepoznati značaj i ulogu Vlade TK. Očekujem pomoć Vlade TK usmjerenu prema nama da rješavamo pitanja koja su na lokalnoj razini, a u nadležnosti su Kantonalne vlade“, rekao je načelnik Delić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala SodaLIVE.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal SodaLIVE.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara SodaLIVE.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

10 Komentara

 1. SDP Insider

  11. Januara 2017. at 17:27

  Dragi moji Lukavčani dobro pogledajte likove na slici i ko nama na opštini kroji kapu, Tuzlaci i Banovići. Svaka čast.

  Reply

 2. Kreator

  11. Januara 2017. at 17:55

  na fotografiji minimalno jedno a vjeruje se i dva dobro poznata lica tužiteljstvu bih

  Reply

 3. Niki

  11. Januara 2017. at 18:32

  Dosao je poglavica da stanje dovede u red…koliko smo danas miliona dužni?
  Mora narod biti duzan tolike pare vidis ti pred vama sokića, vode, cvjeće, janje haman nije jos bilo peceno cekalo se da meso hršti…

  Reply

 4. Milenko Blagojevic

  11. Januara 2017. at 19:14

  Aaaa,sto su se Tuzlaci navadili…

  Reply

 5. sTOPTINSAJSERIMA

  11. Januara 2017. at 22:48

  Vama SDA nikad ugodit
  kažete STranac ne valja a dobar Vam KUKO iz Banovića

  Reply

 6. sTOPTINSAJSERIMA

  12. Januara 2017. at 16:43

  ”je dobro u cijeloj priči da nema niti finansiranja stranaka, načelnika, vijećnika”-Birački odbori toliko dopisivali kandidatima dabi oni zarađivali a sad im nema,joj štete
  Sdpinsideru hajmo uzet motke i ***
  čojk je Nesavjesnim radom u službi prouzrokovao štetu općini 700 000 kamata
  ili ćeš reći što 18 ruku OV nije usvojilo budžet ili što imamo 4 miliona duga kriv lafinaš

  Reply

 7. dzevdo

  12. Januara 2017. at 23:13

  Nadvila se tama nad Lukavcem u vrijeme kad u R.S. poručuju da nema Bosne , al to im nije ni teško uz domaće izdajnike poput Emira Kusturice, Dževada Galijaševića i mnogih drugih licemjera.Danas je to na žalost xlučaj i sa našim Lukavcem gdje domaći izdajnici i licemjeri uvedoše protektorat u lliku nač.Delića koji se prekrsti i prizna da nije Bošnjak itako jedan po jedan i po njima neeće biti Bosne.Al ja se nadam da neće uspjeti kvislinzi i izdajice licemjeri i munafici da ovaj grad predaju onima koji su na privremenom radu u Lukavcu.Probudite se Lukavčani pogledajte reprizu govora Emira Kusturice i ne zaboravite da su Bošnjaci kičma BiH a samim tim i Lukavca.Čuvajte se licemjera i izdajnika ljudi koji blate druge dabi sebe uzdiglj poput ***.Obzirom da nismo prodisali pozivam vas da shvatite šta sve licemjeri mogu uraditi da bi sebe zdovoljili.

  Reply

 8. Kung Fu Ce

  13. Januara 2017. at 10:55

  “Dragi” “dzevdo”na tvoju sugestiju da pogledamo reprizu govora “genijalnog”, naravno Srpskog režisera, Emira Kusturice
  nadjoh na internetu tu govoranciju.U pravu si,priznajem,taj lik je stvarno neprijatelj Bosne. Izdajnik Bosne kao ideje što je po meni mnogo gore nego biti neprijatelj države(na kraju krajeva ko šiša države). Ali “dragi” “dzevdo” društvo za takvu osobu poput genijalnog režisera upregnutog
  u velikosrpska kola,nije Edin Delić Bosanac nego ti i tebi slični. Bitne razlike izmedju tvog pisanija i govora “genijalca” sa Mokre Gore nema. Bosna je sve suprotno od onog što ti pišeš i onog što onaj režiser govori. Eto i ja se prijavljujem kao izdajnik pošto sam se izjasnio kao Bosanac. Proveo sam 46 mjeseci na prvoj liniji,nemam tržni centar,benzinsku pumpu,ne radim u državnoj firmi niti se bavim politikom. Ne idem u crkvu,džamiju ,ne kradem, ne petljam, nemam dosije u policiji,
  nisam osudjivan,nisam ratni profiter,nemam kamione ni avione i izjašnjavam se kao Bosanac. Šta sam ja?, ja sam izdajnik
  i neprijatelj ovakve države. Molim nadležne organe da me procesuiraju.

  Reply

 9. Bosanac

  13. Januara 2017. at 11:06

  dževdo opet nisi uzeo terapiju na vrijeme! Joj dževdo dževdo, a znaš šta sve baljezgaš takav!

  Reply

 10. azra

  14. Januara 2017. at 22:30

  *Zabranjeno korištenje više imena. Administrator

  Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Preporučujemo

Borba za radna mjesta u Energy Solution

Proceduralna greška mogla bi koštati posla 13 radnika jer su strani investitori najavili p…