Leatex

Dan mladih u Lukavcu: Igre bez granica i kino na otvorenom

0 2.353

Omladinska grupa “Kvart” u sklopu projekta “Izvedimo djecu u park” organizuje drugi po redu zabavno, kreativni događaj za djecu i mlade 12. augusta 2018. godine u dvorištu JU za obrazovanje djece predškolskog uzrasta Lukavac.

Želja nam je omogućiti prostor na kojem se i djeca i mladi mogu okupljati i provesti kvalitetno vrijeme uz svoje vršnjake i vršnjakinje.Ovo je druga aktivnost koja će se realizirati u sklopu projekta podržanog od strane Fondacije tuzlanske zajednice, a u narednom periodu planiramo nastaviti sa uređenjem dvorišta obdaništa i organizovanjem sličnih aktivnosti za djecu i mlade u sklopu projekta podržanog od strane organizacije World Vision BiH i Općine Lukavac. Izjavili su iz OG “Kvart”.

Kako ističu, ovaj događaj je simbolično 12.8. na Dan mladih te bi prije svega stavili akcenat na mlade i pozivaju sve mlade da posjete ovaj događaj i podijele svoje probleme te da zajedno javnosti skrenu pažnju.

U 18 sati u dvorištu Gradskog obdaništa, za najmlađe će biti organizovane igre bez granica, dok će u 20:30 sati biti prjekcija filma u sklopu aktivnosti “Kino pod zvjezdama”.

Leave a Reply

Be the First to Comment!

avatar