Da li će građanima Lukavca biti naplaćeno produženje grijne sezone?

1 5.948

Sezona grijanja u Lukavcu trajat će sve dok se ne steknu uslovi za njen završetak. Naime, kako saznajemo u JKP RAD Lukavac koje je od 10. aprila pratilo vanjske temperature, koje tri dana za redom nisu bile više od 12 stepeni Celzijusa, a što je inače uslov za završetak grijne sezone, isporuka toplotne energije biće nastavljena.

Isporuka toplotne energije vršit će se do poboljšanja vremenskih prilika. Apelujemo građane da izmire svoja dugovanja. Izjavili su iz JKP RAD Lukavac.

Slična situacija je u Tuzli, ali sa drugim uslovima naplate. Naime, Tuzlaci produženje grijne sezone neće osjetiti na svojim novčanicima:

Iako je poboljšanje vremenskih uslova najavljeno sljedeće sedmice, bez obzira na to građani Tuzle će određeni nivo topline imati u svojim stanovima sve do 3. maja i to bez dodatnog plaćanja, izjavio je Nevres Arnautović, direktor JKP Centralno grijanje Tuzla.

Leave a Reply

1 komentar za članak "Da li će građanima Lukavca biti naplaćeno produženje grijne sezone?"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Niki
Gost
Niki

Sta se brinete grijanje i onako ne placate ni u novembru, decembru, januaru, februaru itd nisu valjda budale da vam naplate u aprilu i maju imali to smisla? Valjda je normalno ako hoces voziti auto dodjes na pumpu da platis benzin ne pitas koji je mjesec u pitanju tako i grijanje ako nekome smeta sto je ovih dana toplo prijavi u komunalno i iskljuce mu u aprilu i maju grijanje. Ne treba nikoga siliti
da bude u 25 stepeni celzijusa u aprilu i da se znoji ako moze sjediti u kuci na -10 stepeni. Platite vi ono sto ste duzni da Vas komunalno ne objavljuje po netu a ovih 15 dana oni ce vama halaliti.