Ambasador Republike Turske i premijer Vlade TK posjetili OŠ Lukavac Grad

12 4.341

Haldun Koč, ambasador Republike Turske u Bosni i Hercegovini tokom jučerašnje posjete Tuzlanskom kantonu prisustvovao je nizu sastanaka sa predstavnicima kantonalne vlasti, a zatim je posjetio i Osnovnu školu ˝Lukavac Grad˝ u Lukavcu, čiji su dijelovi objekta obnovljeni finansijskim sredstvima TIKA-e i Vlade Tuzlanskog kantona, javlja Anadolu Agency (AA).

Teme o kojima smo razgovarali bile su one najvažnije, a to su privredne teme, o investicijama, o turskim investicijama u TK, o popravljanju poslovnog ambijenta i zaključili smo da najzdravije investicije koje BiH ima su upravo turske investicije Natron Hayat, Sisecam Soda i Rudnik krečnjaka Vijenac, naveo je Gutić.

Gutić je izjavio kako je Vlada TK pomogla OŠ Lukavac Grad ulaganjem u visini od 30.000KM za nabavku novih radijatora. Ovom prilikom premijer se zahvalio istaknutim lukavačkim poduzetnicima Sabitu Omiću i Admiru Mosoroviću, koji su potpisali mjenicu kao garant za provedbu ovog projekta. Mosoroviću i Omiću su iz ovog razloga, od strane direktorice Alme Avdić, uručene i zahvalnice za poseban doprinos poboljšanju uvjeta za više od 900 lukavačkih osnovaca.

Današnja posjeta obogaćena je prigodnim kulturno umjetničkim programom, u izvedbi učenika OŠ “Lukavac Grad” koja je jedna od prvih u Tuzlanskom kantonu u kojoj je turski jezik uveden kao drugi strani jezik.

Turska će i u narednom periodu nastaviti na jasan i konkretan način da sprovodi i razvija ovu vrstu projekata i nadamo se da će se vrlo brzo vidjeti rezultati, poručio je Koč.

Djeca i omladina su, smatra Omer Faruk Alimci, koordinator TIKA-e za BiH budućnost ove zemlje, a projekti obnove školskih objekata i ulaganje u obrazovanje neophodni su kako bi se pomoglo odgajanju boljih generacija.

Dosta je projekata koje smo do sada uradili, od Elči Ibrahim-pašine medrese u Travniku, Srednje škole u Cazinu, nedavne pomoći Osnovnoj školi u Kiseljaku, a sada smo ovdje povodom završetka jednog lijepog projekta. Isto tako, u Tuzli imamo i aktivnosti na polju specijalnog obrazovanja, gdje ćemo u dvije specijalne škole pomoći u formiranju određenih radionica, izjavio je Alimci.

Osim što je ranije tokom dana prisustvovao ceremoniji inauguracije nove rektorice Univerziteta u Tuzli Nermine Grahić, ambasador Koč posjetio je i Ziraat banku u Tuzli, te razgovarao sa privrednicima, ali i sa premijerom Tuzlanskog kantona Begom Gutićem.

Današnja posjeta obogaćena je prigodnim kulturno umjetničkim programom, u izvedbi učenika OŠ “Lukavac Grad”. Premijer je zajedno sa ambasadorom obećao pomoć i u narednom periodu prilikom realizacije još nekoliko ključnih projekata za ovu školu.

 

Leave a Reply

12 komentara za članak "Ambasador Republike Turske i premijer Vlade TK posjetili OŠ Lukavac Grad"

avatar
najnoviji najstariji popularni
***
Gost
***

Svaka čast poduzetnicima ali onda treba pod hitno direktoricu otjerat u pm, a i sa funkcije usput, jer nije sposobna obavljat svoju dužnost.

inspektor
Gost
inspektor

Jesi zavidan ,jeli ti to ne odgovara njeno politicko opredjeljenje .Śta ti je zena kriva Super radi svoj poso

Istina
Gost
Istina

Inspektore preko veze jadni Bosnjo ta polupismena tuka je unistila osnovnu skolu svojim zelenim maloumljem.

GlasRazuma
Gost
GlasRazuma

Super radi svoj pos'o nema sta. Po direktivi SDA zaposlena je podobna nastavnica iz Kalesije a lukavacka djeca nek idu po Hercegovini traziti pos'o

GlasRazuma
Gost
GlasRazuma

Mislim na nastavnicu turskog jezika

Roditelj
Gost
Roditelj

”Gutić je izjavio kako je Vlada TK pomogla OŠ Lukavac Grad ulaganjem u visini od 30.000KM za nabavku novih radijatora” Pa gdje su radijatori onda??? Zasto su postavili stare ponovo???

Prvi dan škole za Lafinaša
Gost
Prvi dan škole za Lafinaša

Bego u školu uveo “Struju”! Zatim je ovima što su pomogli da se u školu uvede grijanje podijelila plakete “Tika”. Lafinaš nije bio ni pozvan i njemu je uručena “Kita” ! HAHAHAHA Morao je ići u Turiju sa “Jaketom -Zmajem od Šipova” da popravljaju igralište ispred seoske škole jer ove gradske im ne odgovaraju, su oni svoji na svom!

Betoniram asfalt i sunetim po školama
Gost
Betoniram asfalt i sunetim po školama

Znači Lafinaš nije smio doć, kontao došli Turci u školu onda će garant da sunete redom hahahahahaha

Betoniram asfalt po Turiji oko škole
Gost
Betoniram asfalt po Turiji oko škole

Lafinašu, satić kuca tika-taka, tika-taka,… do opoziva ostalo još…tika-taka,tika-taka….

CCI
Gost
CCI

Baš se pitam da nije premijera Begana i njegovih projekata koji bi to veliki projekat realizovao načelnik Ed?Mislim osim nasipanja šumskih putića kamenom…
Dojma sam da je više novca u Lukavac donio Struja preko premijera Police-officera nego Mister Nur od Tz.
Zašto ne pozvaste Dos Santos Lafinha da eksponira svoj nejizraženiji potenicijal – poziranje pred aparatima i kamerama???
SRAMOTA!

Istina
Gost
Istina

Blago nama kad se bratimimo s primitivnim divljacima poput Turaka.

Ne sijecite platane. pod njima sam je ljubio
Gost
Ne sijecite platane. pod njima sam je ljubio

Sram te bilo *** nezahvalni!