fbpx

Puračić: Održana promocija knjige „Kišobran za snove“ autorice Amile Mujkić

2 min. za čitanje

povodom Mjeseca knjige u organizaciji Kulturno umjetničkog društva „Puračić“ u prostorijama Doma kulture u Puračiću je u nedjelju 04. novembra 2018.godine sa početkom u 18 sati održana promocija knjige “Kišobran za snove”, autorice Amile Mujkić, aktivne članice ovog društva.

O knjizi su, uz autoricu Amilu Mujkić, govorili: prof dr. Edhem Muftić, profesorica Jasmina Ćatić i mr.sc. Hazim Osmanović, isječke iz knjige čitala je Šejla Šabanović, a muzičku podlogu je ukrasila Belma Sakić uz gitaru.

Galerija Doma kulture u Puračiću je bila tijesna da primi sve posjetioce i zaljubljenike u lijepu pisanu riječ. Bilo je ovo veče koje dokazuje „da za Puračić nema brige dok još ima dosta ljubitelja dobre knjige“.

Amila Mujkić je rođena 21.07.2000.godine, a sa pisanjem je počela od svoje desete godine. U julu 2018. godine za svoj 18-ti rođedan objavila je prvu zbirku odabranih priča i pjesama pod nazivom „Kišobran za snove“. Obzirom na se radi o veoma vrijednoj i aktivnoj mladoj osobi očekivati je u skorije vrijeme i nove radove i knjige.

KUD Puračić u narednom periodu najavljuje i nove aktivnosti, naime u subotu 10.11. u goste im dolaze prijatelji iz Petrinje i Siska, a slijedi i njihov redovni godišnji koncert u povodu Dana državnosti Bosne i Hercegovine.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments