fbpx

Ove manifestacije sa opštine Lukavac su od interesa za TK

1 min. za čitanje

Ministarstvo za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona je donijelo Kalendar manifestacija kulture od interesa za Tuzlanski kanton u 2018. godini, na osnovu kriterija propisanih Odlukom o utvrđivanju kriterija, uslova i postupaka za raspodjelu sredstava sa potrošačke jedinice 32010003 – Manifestacije kulture od interesa za Tuzlanski kanton.

Na kalendaru se nalazi 50 korisnika, a sredstva su namijenjena neprofitnim organizacijama, drugim nivoima vlasti i privatnim poduzećima i poduzetnicima. Svi korisnici sredstava su obavezni da potpišu ugovore, kojima će se utvrditi međusobna prava i obaveze ugovornih strana.

Od 50 korisnika, samo četiri manifestacije sa opštine Lukavac se nalaze na Kalendaru. To su 8. Međunarodni festival folklora “Dani ćaske – Puračić 2018”, Festival izvornog stvaralaštva Krtova 2018., Svečana akademija povodom 60 godina postojanja KUD Dobošnica i Međunarodna likovna kolonija Bistarac 2018.

Potpisivanju ugovora će biti upriličeno u petak, 27.07.2018. godine u 12,00 sati u Plavoj Sali Bosanskog kulturnog centra Tuzlanskog kantona.

Podijeli ovaj članak
Napišite komentar
Subscribe
Notify of
0 komentara
Inline Feedbacks
View all comments