fbpx

Ministar Mićanović održao sastanak sa predstavnicima KUD-a “Puračić”

1 min. za čitanje

Ministar za kulturu, sport i mlade Tuzlanskog kantona, Srđan Mićanović, danas je, u Ministarstvu, održao sastanak sa predstavnicima Kulturno umjetničkog društva “Puračić”.

Tokom sastanka razgovaralo se o uspješno održanom prošlogodišnjem 7. Međunarodnom festivalu folklora “Dani ćaske – Puračić”, kao i organizaciji Festivala, koji će se održati u augustu ove godine u Puračiću.

Festival folklora u Puračiću uvršten je u Kalendar CIOFF festivala (International council of organizations for folklore festivals and folk art). Inače, UNESCO je prepoznao CIOFF kao organizaciju čiji programi znatno doprinose očuvanju nematerijalne kulturne baštine i širenja kulture mira i razumjevanja među kulturama i narodima, te je stoga CIOFF-u dodijelio status pridruženog partnera.

Ministar Mićanović je ovom prilikom istakao da podržava ideju i realizaciju aktivnosti KUD “Puračić” u organizaciji Festivala. ” Dani ćaske – Puračić” koji su već postali prepoznatljiv festival folklora u regionu sa međunarodnim učešćem, Vlada Kantona nastojat će podržati ovu manifestaciju, u skladu sa mogućnostima Kantona” kazao je ministar Mićanović.
Podijeli ovaj članak
3 komentara
Subscribe
Notify of
3 komentara
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Zahvaljujemo se portalu SodaLIVE na praćenju našeg rada, ali bi zamolili sve komentatore da objave o nama i našem radu ne koriste za vrijeđanje bilo koga, a posebno ne za ostale KUD-ove sa prostora naše općine. Naš KUD ima veoma dobru i iskrenu saradnju sa svima i smatramo da treba cijeniti trud i želju svih da članstvo, posebno djecu, okupe u domovima kulture umjesto da ih prepuste ulici. Takođe ne podržavamo bilo kakvo korištenje KUD-ova i njihovog članstva u politikantske svrhe. Hvala na razumijevanju

Zahvaljujuci gospodinu Hazimu Osmanovicu i mojim Puracanima KUD “Puracic” je mnogo bolje organiziran nego mnoge firme i institucije.

A KUD “Krtova” i KUD “Idijoti” , ministre?! Ko ce to da obidje? Ostavio si da njih Lafinas obidje i izvrsi uvid u njihove rane radove i slika se naravno kao cuveni ljubitelj folklora, pogotovo ovog iz Istarskog kraja i priobalja?