fbpx

Lukavac: Javna prezentacija Dramskog studija

1 min. za čitanje

Dramski studio JU Centra za kulturu Lukavac predstavlja besplatni edukacijski program koji se sastoji od radionica, seminara i ostalih metoda u oblasti Dramskog odgoja, namijenjen osnovcima, srednjoškolcima, studentima i mladima do 26 godina. Projekat je započet 01.12.2017. uz podršku Opštine Lukavac i JU Centra za kulturu Lukavac.

Ovakav oblik rada, kroz pozorišni proces, priziva i donosi promjenu. Dramski studio omogućava da mladi ljudi usvoje ne samo glumačka znanja i vještine već i životne vrijednosti.

Cilj i svrha djelovanja Dramskog studija u JU Centar za kulturu Lukavac jeste da primjereno dobi i iskustvu, polaznici kroz zanimljive i atraktivne oblike grupnog i individualnoga rada, svladaju gradivo koje sadrži opće odgojno-obrazovne zadatke te specifične zadatke vezane uz prirodu dramskog stvaralaštva i pozorišta kao Medija.

Ostvarenjem ciljeva Dramskog studija, JU Centar za kulturu Lukavac povećava stepen promocije i unapređenja pozorišne umjetnosti u sredini u kojoj JU Centar za kulturu djeluje. Budite dio publike i nesebična podrška polaznicima uzrasta od 12. do 26. godina u subotu 10.02.2018. sa početkom u 18:00h.

Ulaz na Javnu prezentaciju Dramskog studija je BESPLATAN!

Podijeli ovaj članak
1 komentar
Subscribe
Notify of
1 komentar
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments

Posto je glavna uloga vec prigrabljena a sporedne podijeljene, za omladinu su preostale samo kaskaderske role.
Mozda ce im studio pomoci da prezive dramu koja se igra po ustaljenom scenariju i pod budnim okom
oprobanih rezisera…