Gutić: Imamo informacije da se priprema “kupovina” poslanika za smjenu Vlade TK

2 2.905
Premijer TK Bego Gutić je rekao da je dobio poziv za sutrašnju sjednicu te da ne zna koje su tačke navedene u dnevnom redu, ali da bi se sutra moglo raspravljati o povjerenju Vladi TK.

“Prema nezvaničnim informacijama, bit će otvorena rasprava i o povjerenju Vladi TK, a ja se nadam da će zastupnici donijeti razumnu odluku te da će se rukovoditi najboljim interesima TK. Nadam se i da neće pasti pod pritisak određenih interesnih grupa čiji je cilj rušenje Vlade TK te da na neki način privatiziraju ovu vladu radi ostvarivanja ličnih interesa”, rekao je Gutić.

Aktuelni premijer TK smatra da ne postoji nijedan razlog zbog kojeg bi se Kantonalnoj vladi izglasalo nepovjerenje, s obzirom na, kako je naveo, rezultate koji su postignuti u protekle tri godine.

Gutić se osvrnuo i na informaciju da već postoji dovoljan broj zastupnika u Skupštini TK koji su spremni izglasati nepovjerenje Vladi TK.

“Imamo informacije da se nude određeni ustupci i usluge, poput rješavanja radno-pravnog statusa, upošljavanja pa do onih najtežih optužbi da se radi o klasičnoj kupovini određenih zastupnika”, naveo je Gutić.

Podsjećamo, kriza vlasti u Tuzlanskom kantonu ovih dana doživljava vrhunac prije svega kao posljedica uvođenja povjerenstva u Kantonalni odbor SDA, jer je smijenjen dosadašnji predsjednik Mirsad Kukić.

Kukić je u TK izuzetno utjecajan kadar SDA, kojem je lojalan veliki broj poslanika u Skupštini TK, ali koji je zbog brojnih nesuglasica, prije svega s premijerom Gutićem, izgubio povjerenje Predsjedništva SDA, umjesto kojeg je na čelo KO SDA postavljen Amir Fazlić.

Leave a Reply

2 komentara za članak "Gutić: Imamo informacije da se priprema “kupovina” poslanika za smjenu Vlade TK"

avatar
najnoviji najstariji popularni
remarK
Gost
remarK

Cuj kupovina glasova. Rjesavanje radnog statusa. Pa nema toga u sda. Sve je legalno i po konkursu. Ode sda u Bihacu Sarajevu Gorazdu Tuzli. Arape ti si na redu. Ode ti u istoriju i Zenicu. Tamo pisi memoare.

Milenko Blagojević
Gost
Milenko Blagojević

Kupo-lovina…