“Dječija radost” je pravo mjesto za djecu i roditelje

2 142
UG "Dječija radost" Lukavac

U današnje vrijeme kada se sve svelo na posao i borbu za opstanak svjedoci smo nemogućnosti da se posvetimo svojoj djeci. Ovo je i jedan od razloga sve češće maloljetnicke delikvencije. Djeca su u situaciji da zovu u pomoć, ali niko ih ne čuje i nije u mogućnosti da im pomogne.

Mi smo tu i spremni smo dati sve od sebe da djeci pružimo nekoliko sati sigurnosti, konstruktivnog razgovora, zanimljivih radionica i da ih kroz igru pokušamo uputiti kako da nastave ići u pravom smjeru. Želja nam je vratiti djeci igre kojih smo se mi igrali, maknuti ih od kompjutera, televizije i statičnih igara koje su danas sve popularnije.

UG "Dječija radost" Lukavac

Produženi boravak je kvalitetno osmišljen program za djecu. Dijete ima dovljno prostora i mogućnosti za razvijanje kreativnosti, intelektualnih sposobnosti, rada u zajednici, a posebno proces socijalizacije kroz radionice koje imamo svakodnevno.

Otvorili smo vrata za svu djecu i krenuli smo sa radom 8. Decembra 2011.god, a nalazimo se u ulici Armije BiH bb. u površini od 106 kvadarata. Finansiramo se donacijama i mjesečnim članarinama, te kroz akcije koje stalno pokusavamo realizirati.

Trenutno do sad imamo dvije vrste aktivnosti: Rođendane i Dnevne aktivnosti gdje radimo: kreativne radionice i engleski jezik. Od 1. februara krećemo sa pripremom djece predškolskog uzrasta za polazak u skolu. Imali smo i maskenbal i dodjelu paketica…

UG "Dječija radost" Lukavac

Za sve one koji su u mogućnosti pomoći u radu udruženja novčano, to mogu učiniti uplatom na ziro racun otvoren u NLB Tuzlanskoj banci, na broj žiro računa: 1321002011090047.

Uplaćena sredstva će se koristiti isključivo za troškove najamnine i režija dječijeg kluba. Zahvaljujemo se na pomoći i spremnosti da podržite rad Udruženja “Dječija radost” a samim time i pomognete da Dječija radost ostane na raspolaganju djeci…

Kontakt informacije: 061/148-509

(SodaLIVE.ba)