U akciji MUP TK-a oduzeto oko MILION KM, puška i pištolj

1 2.763

Dana 10.10.2018. godine službenici Sektora kriminalističke policije MUP-a TK (Odjeljenja za borbu protiv organizovanog kriminaliteta u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tk-a, policijom Brčko Distrikta i MUP-om RS) su postupajući po Operativnom planu sačinjenom s ciljem poduzimanja zajedničkih policijskih mjera i radnji službenika MUP-a TK, na sprečavanju i rasvjetljavanju krivičnih djela Udruživanje radi činjenja krivičnih djela iz čl. 340. stav 1. i 2. KZ F BiH, a u vezi sa krivičnim djelom  „Nedozvoljeno bavljenje bankarskom djelatnošću“ iz čl. 269. stav 2. u vezi sa stavom 1. KZ FBiH i krivičnom djelom „Pranje novca“ iz člana 272. stav 3, u vezi stava 1. Krivičnog zakona FBiH.

na osnovu naredbih Općinskog suda u Gradačcu i Osnovnog Suda u Bijeljini izvršili pretres porodičnih kuća, pomoćnih objekata i vozila na podrućju općina Srebrenik, Gradačac, Brčko distrikta BiH i općine Ugljevik Republika Srpska, te na osnovu prikupljenih dokaza, oduzeli slobodu sedam osoba, koji se dovode u vezu sa vršenjem  navedenih krivičnih djela.

Prilikom  pretresa na navedenim lokacijama pronađene su i oduzeta:  veća količina novca Američkih dolara, Švicarskih franaka, Hrvatskih kuna, Danskih kruna i drugih stranih valuta u protuvrijednosti od oko 1.000.000,00 KM,  automatska puška i pištolj.

Protiv osoba kojima je oduzeta sloboda, Kantonalnom tužilaštvu Tuzlanskog kantona bit ćepodnešen Izvještaj o počinjenim krivičnim djelima, te će isti predati u nadležnost postupajućeg Kantonalnog tužioca.

 

Leave a Reply

1 komentar za članak "U akciji MUP TK-a oduzeto oko MILION KM, puška i pištolj"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Kralj
Gost
Kralj

Ja i koje sada ovde lopov pa sta ako je neko imao toliko novca.
koje sada ovde lopov pitam se i kome ce sada te pare otici da nece se podijeliti to ce uzeti gamad ona koja se prave da su zakon a jos veci lopovi od lopova.