Otkriveno 130 neprijavljenih radnika i zapečaćeno 78 objekata

2 2.775

Porezna uprava Federacije BiH od jučer na širem području Federacije provodi inspekcijski nadzor i do danas do 18.00 sati izvršila je ukupno 416 inspekcijskih nadzora u kojim su kontrolisali 745 radnika te otkrili 130 neprijaljenih radnika.

Također, otkriveno je 125 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune, 42 objekta u kojima se obavljala djelatnost bez odobrenja nadležnog organa i 43 obveznika koji nisu imali instaliran fiskalni uređaj.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, rad bez odobrenja nadležnih organa i neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja, zapečaćeno je 78 objekata, a u 232 slučaja izdati su prekršajni nalozi sa ukupno izrečenim novčanim kaznama od 545.860 KM.

Aktivnosti će biti nastavljene i u dane vikenda, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Porezne uprave FBiH.

Leave a Reply

2 komentara za članak "Otkriveno 130 neprijavljenih radnika i zapečaćeno 78 objekata"

avatar
najnoviji najstariji popularni
Delic Kukin sin
Gost
Delic Kukin sin

Auuu,šta li će bit kad jednog,dana udje sipa, fup, osa, federalna inspekcija, fbi , kgb , mosad, kos, uskok, poskok, vmrodpmne, …U rudnik Banovići kod Delicevog jarana Kukica???! Svi ovi nabrojani da dođu neće moć da riješe kriminal koji se godinama tu nakupio i skuplja i dalje! Deliću , deliću kome si ti dušu prodao, a tako smo ti vjerovali?!?! Šta kažeš najveći problem ti ne sad, sljaka i pepeo…što se planira da odlaze na sickom?!!…Biće tebi izgleda vrlo brzo po onoj: ” …Sve je postalo Pepeo i dim …od kad si Lafinaasu otišao za njim…”!

SahariZA
Gost
SahariZA

Srecom samo je rudnik Banovici problem, u uzem a Bgm i sirem rejonu 1og otkopa …. i BiH cijele kakvu je zagovarate, a i radite na tome vec dugooooooooooooooo … sto preudicira da nisi u redu tj pravu jer ce dio gore navedenih organa biti dovoljan da obavi valjanu istragu i da se napokon rijesite bundoglavog i jarana mu u njega okoustog …. nismo dosli da se vrijedjamo 😉
Aj sad lagano do dezurne apoteke, naravno ovih tvojih …. kod njih nema problema 🙂